”Jag var den somaliska Askungen, där jag fick stå vid spisen så fort jag satte foten i det som skulle vara mitt nya hem. Där jag skulle få vara ett tryggt och välmående barn. Men jag visste aldrig om jag skulle få gå till skolan eller tvingas stanna hemma för att arbeta. Medan jag bryggde kaffe, lagade mat, serverade och skötte om sex andra barn, drömde jag mig bort. bort från den elaka styvmamman som ständigt fann nya uppgifter och spottade hemskheter. Bort till ett skrivbord där jag skulle kunna sitta och läsa och skriva.”

Kinsi är född 1983 i Somalia men flydde med en främmande familj när inbördeskriget bröt ut. Efter fem år på flykt nådde hon sin slutdestination Sverige. Åren med familjen Kinsi flytt med och bodde hos i Sverige blev en mardröm med främst verbal misshandel men även fysisk, och hennes psykiska mående blev under åren allt sämre – ångest, depression , PTSD och självmordsförsök.

”Min själ var en fågel som flög världen runt utan att finna någonstans att bygga bo. Och jag var fågeln som ingen ville ha.”

En natt många år senare vaknade Kinsi och kände att hon inte ville leva längre – men denna natt skulle komma att förändra hennes liv, det blev ett steg mot ett liv i självrespekt. När hon reste till Gambia 2009 mötte hon en barnflicka som påminde henne om sig själv. Kinsi mådde så dåligt när hon såg på henne och tillät inte henne tvätta sina kläder eller hämta mat åt henne. Hon ville servera henne istället, hennes blickar sa allt vad hon inte behövde säga. Från och med den dagen så lovade Kinsi sig själv att aldrig ge upp och att kämpa för sig själv men även för andra barn i samma situation oavsett vad som händer.

”Ord är så kraftfulla – de kan lyfta en människa men även sänka hen till den djupaste avgrund.”

Idag är Kinsi frisk och hennes vardag handlar om att försöka finna balans mellan mammalivet och vardagslivet. Hon har en fil.kand. i organisering och ledning av arbete i välfärd där hennes huvudområde är socialt arbete. Vidare är Kinsi diplomerad samtalsterapeut och motivationscoach. Idag arbetar hon som skolkurator och har nyligen kommit igång med sitt företag efter sin mammaledighet.

I sina föreläsningar hoppas Kinsi att du ska få med dig något tänkvärt in i ditt liv – hon vill öppna upp för samtal om den verbala misshandeln och de blockeringar och trauman som det kan ge. Hon vill bidra med hopp, mod, kunskap och verktyg om hur du kan bidra till förändring för barn som utsätts för verbal och psykisk misshandel i sina hem idag.

Kinsi vill föreläsa om det här för att nå ut till fler och skapa förändring. Hennes erfarenheter är ett belysande exempel, men det är ett exempel bland alltför många.

Mer om Kinsi:
Läs om Kinsis självbiografi – Jag, Kinsi, Den bortkomna flickan
Lyssna på Kinsi i Samtal i St Paul – Kinsi flydde till Sverige från Somalia och blev utsatt för misshandel