Mikael Tell

Efter att ha varit inlagd sex gånger under fem år kände Mikael Tell att han hade nått botten. Det fick bli en vändpunkt, och med hjälp av rätt medicinering lever han sedan tretton år tillbaka ett symtomfritt liv från diagnoserna schizoaffektivt syndrom och OCD. Om vägen dit och hur han håller sig frisk föreläser han i dag som en av Hjärnkolls många ambassadörer.

Läs intervjun med Mikael Tell

Emilie Liljegren

Året är 2017, Emilie Liljegren jobbar som undersköterska på infektionskliniken på Danderyds sjukhus. Hon och hennes kollegor ska ha en informationsdag om psykisk ohälsa, det ska komma två ambassadörer från Hjärnkoll och föreläsa om sina diagnoser adhd och bipolär sjukdom. Emilie sitter i publiken och lyssnar på ambassadörernas berättelser. Wow, tänker hon, det här kan ju vara något för mig. Där och då bestämmer hon sig för att hon också vill bli Hjärnkollambassadör, hon vill berätta sin historia. Den kommer att handla om hennes diagnoser ADHD och Aspberger, om missbruk, hemlöshet och kriminalitet. Men framförallt om vägen tillbaka.

Läs intervjun med Emelie Liljegren

Julius

I sitt hemland Kamerun var Julius van att prata om funktionsnedsattas rättigheter och möjligheter och på så vis motverka fördomar och stigma. Men på grund av sina politiska åsikter tvingades han fly, och när han hamnade i Sverige förstod han att han drabbats av PTSD. Nu är han en av Hjärnkolls ambassadörer och återigen motverkar han stigma och fördomar genom att berätta om sina egna erfarenheter.

Läs intervjun med Julius

Om Tove Lundin

Tove Lundin, som är utbildad journalist, föreläser om hur det var att växa upp med en osynlig funktionsnedsättning. Och om att sedan få diagnosen ADHD som vuxen, vilka hjälpmedel, förhållningssätt och verktyg som hjälper henne i vardagen och i arbetet. Men också om fördelarna med sin ADHD. Läs mer om Tove Lundin.