Lilly Bergström

35 årBlekinge (Möjlighet att resa)Engelska, Svenska

I en föreläsning med Lilly får vi en inblick i hur det kan vara att leva med dubbeldiagnoserna ADHD och Aspergers syndrom, och om hur det är att få diagnos i vuxen ålder.  Vi får också med oss några tips och trix som Lilly själv hittat på vägen tillbaka till en bättre psykisk hälsa. Lilly bor i Kronoberg.

Lilly fick diagnosen ADHD under år 2011, efter en tids medicinering och en second opinion fick hon även diagnosen Asperger år 2013. Lilly tycker inte själv att livet varit jättejobbigt, men i perioder har hon inte orkat ta sig upp ur sängen, och vanliga behov som mat och sömn har varit svåra att få ordning på. Lillys vilja att hjälpa andra och tendens att glömma sig själv, har lett till ohälsa och sjukskrivning i långa perioder.
För Lilly har hennes hälsa alltid handlat om balans. Balansen mellan sin vilja att finnas för andra, aktiviteter, vila och att ta hand om sig själv.

Delar gärna med sig av sina kunskaper och erfarenheter

Idag arbetar Lilly aktivt med att ta hand om sig själv. Hon jobbar med att passa tider, komma tillbaka till arbetslivet och samtidigt hålla en bra balans hemma, med städning, matlagning och allt annat som ska till för att få en fungerande vardag. Lilly sjunger, målar och virkar till och från. Idag är hon en godkänd Qi-gonginstruktör, har lärt sig olika meditationsformer och tekniker, som hon kan ta till när det blir lite mycket i tillvaron.  Lilly fortsätter successivt att utbilda sig inom alternativmedicin och siktar på att kunna dela sina kunskaper för att hjälpa fler.

Att sprida glädje, kärlek och hopp är något som alltid varit viktigt

Under en föreläsning med Lilly får vi ta del av händelser som tagit mycket kraft och tid att återhämta sig från. Lilly pratar om hur det kan se ut i en familj där flera av dem har diagnoser samt vännernas betydelse. Hon lyfter även hur man kan ändra sitt tankesätt när det kommer till bemötande, vad skolan och samhället bör tänka på, när det gäller dem som kanske inte riktigt passar in i mallen. Genom sin berättelse vill Lilly även förmedla värdet av tidiga insatser, att det är viktigt med samma målinriktning, som utgår från individen.

Med sina erfarenheter som grund kan hon vara med i utvecklingsarbetet inom olika verksamheter, som skola, boendestödjare, träffpunkter/sysselsättningar, vård etc.

Lilly vill med föreläsningarna öka medvetenheten och förändra bemötandet. Hon vill lyfta det som är bra med diagnoserna och visar med exempel hur livet kan vara värt att leva, även om det är kämpigt och svårt ibland. Att sprida glädje, kärlek och hopp är något som alltid varit viktigt för Lilly.

 

Lilly erbjuder följande föreläsningar:

”Livet tar tid”

Lillys berättelse. Hur hon får sina diagnoser sent, möten med vård och medmänniskor och vad som får livet att fungera för henne.

”ADHD, Asperger och jobbet”

Hur är det egentligen att arbeta när man har diagnoser? Denna föreläsning riktar sig till arbetsplatser. hur det kan se ut och hur man är en bra arbetskamrat och möter personen istället för diagnoserna.

”Utan jobb får man ingen semester”

Hur hittar man mening och balans i vardagen som sjukskriven. Lilly delar hur hon levt sitt liv under sin sjukskrivning. Hur hon hittar motivationen och glädjen i saker när sinnet och kroppen är trött, att man kan göra mer än att bara sitta hemma.

”Utanförskap”

Personer med diagnos kan ofta känna sig exkluderade från samhället och aktiviteter. Lilly berättar hur det kan kännas och hur det påverkar individen. Hon ger goda råd, utifrån sin egenerfarenhet, hur aktörer som exempel kyrka och skola kan göra för att minimera utanförskapet och bjuda in personer som lever med diagnoser.

”Boendestöd. vad ska det vara bra för?”

Lillys liv blev mycket enklare när hon fick det stödet hon behövde. Men hur har det fungerat? vad är bra och vad kan bli bättre?

Lilly skräddarsyr gärna sina föreläsningar för åhörarna.

Bokningsförfrågan

Fyll i formuläret, så kontaktar vi dig.

ÅÅÅÅ streck MM streck DD