Bengt Westling är född och uppvuxen i Luleå och föreläser om ADHD och Dyslexi. Vi får följa hans resa om hur det var att få sin diagnos vid 55 års ålder. Idag lever Bengt ett meningsfullt liv med brinnande engagemang att hjälpa andra och prata om psykisk ohälsa.

Missförstådd och tappade självkänslan

Problemen började i skoldebuten, vid 7 års ålder, Bengt kände sig missförstådd och tappade all sin självkänsla. Vid den tiden visste man ingenting om ADHD, och Dyslexi kallades för ordblindhet. Han fick lära sig hantera livet utan den hjälp och kunskap om diagnoser som finns idag.

När Bengt var 16 år började han arbeta som sjöman, det blev en positiv förändring och det var då han lyckades få struktur på sin tillvaro.

Diagnosen blev vändpunkten

Vändpunkten i livet fick Bengt vid 55 års ålder då han fick diagnosen ADHD, det var då han fick svaren han saknat från tidig ålder. Frågorna om varför blev därför. Bengt gick med i föreningen Attention och började föreläsa i skolor, proffetionen och för allmänheten, och ansåg att alla borde få en chans till utredning.

Idag arbetar Bengt för Hjärnkoll som ambassadör och seniorambassadör. Han är även styrelsemedlem i Hjärnkoll Norrbotten och NSPH Norrbotten. Han arbetar dessutom i projekt för Attention med unga kriminella på anstalt sedan 8 år tillbaka.