Under Sara Westlunds föreläsning får vi följa hennes resa genom livet, hur det är att leva med en bipolär diagnos och hur vardagen har sett ut genom skoven.

Sara kom till Sverige, då hon blev adopterad, när hon var runt 1 år gammal. Men det var först vid 27 års ålder som hon fick sin bipolära diagnos. Sara har varit inskriven på slutenavdelning inom den psykiatriska vården, genomgått KBT-terapi och arbetat mycket med att hitta sig själv och leva ett liv som passar just henne.

Det finns flera vändpunkter i Saras liv som har kommit att betyda otroligt mycket för henne. Att börja träna har skapat mening med livet, likaså att ha djur omkring sig. Vikten av att ha ett socialt nätverk som vågar stå kvar trots diagnos.

Tar hjälp av kunskapen och erfarenheterna om sig själv i vardagen

Idag är Sara stabil i sitt mående och med hjälp av den kunskap och de erfarenheter hon har med sig går vardagen bra. Sara arbetar heltid och är utbildad beteendevetare, hon tränar CrossFit och har två hundar.

Sara vill med sin föreläsning, berätta om vikten av bemötande, styrkan att släppa fördomar och att inspirera fler till att vara öppna med sin psykiska ohälsa. Sara berättar om livet innan diagnosen, hur diagnosen förändrade henne och hur hon lever med den idag. Hon hoppas att hennes berättelse kan beröra, att få fler att våga lyssna och öka förståelsen för den psykiska hälsan.