Bakgrund

Redan som barn förstod hennes mormor att det var något som var fel, men eftersom inte hon var Billies vårdnadshavare så kunde hon ingenting göra utan fick snällt stå bredvid och se på hur Billie sakta men säkert bröts ner allt längre och längre ner. Billie har varit med om sexuella övergrepp, haft ett alkoholmissbruk och ett självskadebeteende. I vuxen ålder så drabbades hon även av ätstörning på grund av stark medicinering där den gemensamma nämnaren var viktuppgång.

 

Beskrivning av den psykiska ohälsan

Som ett resultat på bristande kärlek och omsorg från hennes egen mamma så utvecklade Billie en psykisk ohälsa. Som 16 åring fick Billie sin första diagnos IF som snabbt togs bort då den var felaktig. Som 21 åring fick Billie diagnos borderline personlighetsstörning eller som den idag heter EIPS (emotionellt instabilt personlighetssyndrom). Senare fick hon även av läkarna tre andra diagnoser; bipolär, aspberger och ADHD helt utan någon utredning. Detta har medfört en hel del problem för Billie som hon fått kämpat med under hela sitt vuxna liv.

 

Vändpunkten i livet

Vändpunkten kom när Billie hamnade på ett LSS boende, men den stora vändpunkten kom när Billie låg inne 2021 för sin ätstörning. Sakta men säkert började Billie att resa sig upp igen från botten. Hon insåg efter alla bakomliggande år att den enda som kan hjälpa henne är hon själv. Så Billie valde att vinka hejdå till sitt förflutna och därmed börja leva livet och följa den nya vägen hon hade lagt upp framför sig.

 

Hur ser livet ut idag?

Idag är Billie sambo och har en familj. Hon är också verksam som föreläsare och har startat upp en Pride-förening hemma i Eslöv där hon bor. Idag är Billie på en plats i livet där hon trivs och mår bra.

 

Vad kan åhöraren förvänta sig av föreläsningen?

En stark och viktig föreläsning där man blir berörd men också ledsen av hur mycket Billie har fått kämpa med genom sitt liv. Billie har också valt att varva sin föreläsning med lite humor trots det svåra och tuffa hon berättar.