Charlotte delar med sig av sin gripande berättelse om hur hon gjorde allt för sin son med svårmedicinerad epilepsi och atypisk autism samtidigt som hon även skulle försöka få annat i livet att fungera. Det var ett tufft liv i ständig rädsla och stress. Till slut orkade hennes kropp inte mer och hon blev helt utmattad. Vägen tillbaka tog lång tid eftersom det inte fanns utrymme för återhämtning. Efter ett tag hittade hon verktyg för att fortsätta sin tuffa vardag och hon lärde sig om stress och återhämtning. Något hon idag även är utbildad inom.

Tyvärr blev livet ännu tuffare då hon en dag hittade sin son död på morgonen, bara 11 år gammal, han dog helt utan förvarning på grund av sin epilepsi. Charlotte föreläser om hur man kan överleva den värsta mardrömmen, att förlora sitt barn.

Hennes föreläsning är gripande och trots all förtvivlan innehåller den mycket hopp och kunskap kring stress, återhämtning och att kunna hitta ett sätt att överleva det värsta. Hon är utbildad beteendevetare, stresspedagog, handledare i sorgbearbetning och coach.