I sin föreläsning berättar Emma Svensson om sin livsresa, som bland annat innefattar hennes egna fördomar kring psykisk ohälsa, envishet, skamkänslor, lärdomar och energikällor. Hon berättar även om vikten av att utmana sig själv och sina värderingar för att på så sätt hitta nya sätt att göra saker på och även ett nytt sätt att leva sitt liv på.

Emma bor i ett mindre samhälle med sin familj som består av man och tre söner. Hon jobbar som egenföretagare inom ekonomi. På sin fritid är hon gärna ute och joggar, spelar tennis, hittar på saker med familjen eller träffar vänner.

När Emma var 27 år fick hon diagnosen utmattningsdepression, en diagnos som hon aldrig hade hört talas om. Emma hade under cirka 1,5 års tid haft problem med magen, svårt att sova, bristande energi och dålig motivation till saker som hon tidigare hade tyckt om att göra.

Emma var nyutbildad ekonom och hade fått sitt första eftertraktade arbete på en revisionsfirma. Att bli sjukskriven fanns inte på hennes världskarta. Inte heller att berätta för andra att hon fått diagnosen utmattningsdepression. Emma kände skam under många kommande år och berättade för ytterst få vad hon hade drabbats av. Psykisk ohälsa var inget hon hade någon erfarenhet eller beredskap för.

Sedan Emma fick sin diagnos har hon levt med främst trötthet och ljudkänslighet i princip varje dag. Hon har trots det försökt att leva så mycket som vanligt och att komma fram till en acceptans har varit svårt för henne.

Vikten av att utmana sig själv och sina värderingar

I sin föreläsning berättar Emma om sin livsresa, som bland annat innefattar hennes egna fördomar kring psykisk ohälsa, envishet, skamkänslor, lärdomar och energikällor. Hon berättar även om vikten av att utmana sig själv och sina värderingar för att på så sätt hitta nya sätt att göra saker på och även ett nytt sätt att leva sitt liv på.

Genom Emmas föreläsning hoppas hon kunna bidra till ökad kunskap kring psykisk ohälsa och vikten av att ta hand om sig själv för att undvika att bli utmattad.