Johanna berättar om hur hennes ångest och OCD påverkat och påverkar henne i och genom livet men också om att hitta och få den hjälp hon behövde för att hitta hennes väg genom de dalar och höjder som varit i hennes liv.

Johanna växte upp i en dysfunktionell familj och är äldst av två syskon. Redan som ett litet barn upplevde hon saker som ett barn inte ska uppleva. Hon växte upp med alkohol- och drogmissbruk i familjen och växte upp i en otrygg miljö.

Hon tvingades tidigt i livet att ta ett stort ansvar, både för sig själv och sina två yngre syskon. Hon började redan nu vid den här tiden utveckla ångest och depression.

När Johanna var sex år fick hon första gången hjälp via BUP, Barn och Ungdomspsykiatri, och den kontakten fortsatte till hon blev vuxen och fortsatte kontakten med vuxenpsykiatri.

Hennes tvångstankar och OCD har haft henne i ett fast grepp. Hon har levt med en rädsla  att bli galen eller ännu värre skada någon annan.

I Johannas föreläsning får du följa henne genom ett mörker som blivit till morgonljus och vidare till en solig, ljus och trygg tillvaro. Johanna känner att hennes liv nu är hoppfullt och har en mening. Idag har hon en fungerande vardag och lever ett lugnt och tryggt liv på landet med sin sambo och sina hundar.

Hon vill berätta sin berättelse, genom sjukdom och hennes väg till återhämtning och fungerande vardag både för att skapa hopp om tillfrisknande men också öppna samtalet om psykisk ohälsa och minska andras stigma och den drabbades självstigma.

Hundarna har haft en stor betydelse i hennes återhämtningsarbete. Idag leder hon grupper i hund-träningar, Tabata-träningar och skapar musik som hon framför tillsammans med sin sambo

Hon har kommit dit hon alltid drömt om. Hon skäms inte längre för den hon är.

Johanna framför sin berättelse med humor, värme och hopp.