Bakgrund

André har gått igenom många trauman i sin barndom samt i vuxen ålder. Han fick ingen hjälp efter sina trauman som då har gjort att han har hamnat i olika konflikter i livet som bara har gjort livet hårdare och ännu tuffare för honom.  Som tonåring och ung vuxen samt vuxen sprang André med obehandlade känslor som ledde honom in i olika självskadebeteende så som droger, alkohol, dåliga relationer och att skada sig fysiskt samt psykiskt på olika sätt. När André är 31 år, så kommer all trauma och problem ikapp honom som då gör att han blir akut sjuk som kunde slutat med döden på vilket sätt som helst.

 

Beskrivning av den psykiska ohälsan

Efter all den trauma med våld och dålig händelser som André har fått uppleva, så har det gjort att André nu lider av Komplex-PTSD, personlighetsstörning, DDD, och social fobi. André har också ADHD men det utreddes innan han blev akut sjuk.

 

Vändpunkten i livet

År 2022 blir André inlagd på allmänpsykiatri i Malmö för andra omgången. Där fick han rätt vägledning och fick remiss till en ny öppenvård.
På den nya öppenvården träffade han en läkare som la mycket fokus och lyssnade ordentligt på vad André hade att berätta om vad som försiggick inom honom. Läkaren bedömer då att André behöver terapi. Psykologen/psykologerna tar honom på stort allvar och får André att orka resa sig igen efter allt det tunga bagaget som han har burit på genom livet.

 

Hur ser livet ut idag?

Nu mår André bättre och är här för att dela med sig av sin berättelse. Han jobbar nu som Peer Support inom heldygnsvården på psykiatrin i Malmö.
Uppgiften är att hjälpa människor att få samtal och stötta människorna som är där han själv var en gång i tiden.
Vad kan åhöraren förvänta sig av föreläsningen?
Att få höra om en uppfostran som låter overklig men som faktiskt existerat. Samt hur det är att bli uppfostrad av förälder som har antisocial personlighetsstörning och narcissistisk personlighetsstörning. Med detta sagt kommer berättelsen att kännas som en berg-o-dalbana.