Linnéa har lidit av psykisk ohälsa i mer än halva sitt liv. När hon var 11 år gammal försökte hon ta sitt liv första gången, någonting som hon inte berättade för någon. Att Linnéa var tyst om sitt mående höll i sig många år innan hon hittade styrkan att berätta om sina känslor. I Linnéas föreläsning berättar hon om resan från destruktivitet till meningsfullhet.
Linnéa växte upp i en familj med mamma, pappa och två äldre syskon. När Linnéas psykiska ohälsa uppdagades bodde hon ensam hos sina föräldrar då syskonen flyttat hemifrån. Kommande år blev en kamp mot både den psykiska ohälsan i sig, men också det faktum att Linnéa vägrade prata om sitt mående.
Hon berättar på ett öppet och gripande sätt om att vara prestationsmänniska och psykiskt sjuk. Men också om livet som inte kändes värt att leva, ätstörningar, tvångsvård, slutenvård, betydelsefulla personer samt avgörande händelser som lett till meningsfullhet.
”När hon fick tillbaka makten över sitt liv förändrades allt”
Linnéa fick hjälp att komma till insikten att hon behövde ta kontrollen över sitt eget liv. Rädslan för att lämna det sjuka var stor, men när hon fick tillbaka makten över sitt liv förändrades allt.
Främsta målgruppen är vårdpersonal inom såväl öppen- som slutenvård, Polisen och HVB-personal. Andra som kan ha stor behållning av föreläsningen är gymnasielever, närstående och själverfarna.