Anna Karin berättar om vilken behandling som hjälpt och vilka strategier hon har idag för att må så bra som möjligt och njuta av livet som är här och nu. Nu längtar hon efter att komma ut och arbeta igen.

Anna Karin växte upp utanför Stockholm som ett ängsligt barn som mådde som bäst innan skolan började. När skolan började kom depressionerna, nedstämdheten, ensamheten och hon pratade inte om det här med någon. Känslan av att vara annorlunda, att inte passa in smög sig på mer och mer. Det sociala spelet var som ett främmande språk. Hon var väldigt blyg och vågade knappt prata med många i skolan. En lärare sa till henne du är lika tyst som en stock. Ändå var skolan en trygg och förutbestämd plats.

OCD började i 20 års åldern och blev värre och värre. Det var ett enda stort mörker av tvångstankar, tvångshandlingar, återförsäkringar, ångest och depressioner. Anna Karin berättar på ett målande och berörande sätt hur det är att leva med OCD.  Vändpunkten var inte rak utan vägen till tillfrisknande har varit krokig med olika framgångsrika KBT-behandlingar. Livet var svårt i många olika situationer som hon då inte förstod orsaken till vilket ytterligare la på ångest på tvångssyndromet. Det klarnade när hon fick de andra två diagnoserna ADD och Autism 1 varför hon reagerar som hon gör. Det är först nu Anna Karin fått alla verktyg för att förstå sig själv fullt ut.

Idag har Anna Karin många bra må bra tips hon vill förmedla och viktigast av allt hur mörkt det än känns finns det alltid hopp. Hon brukade tänka många gånger att nu kan det bara bli bättre. Eller vad bra att jag får träna på det här. Ge aldrig upp det finns hjälp att få.

Anna Karin kan även föreläsa ur ett föräldraperspektiv hur det är att ha ett hemmasittande barn från och till sedan årskurs 4.