Annsofi är 43 år, är född i Vingåker. Säger att hon kommer från Åkersberga. Hon är också en mamma, fru, arbetstagare och vän, däremot om du undrar och frågar så har Annsofi också diagnoserna ADHD och a-typisk autism.

Annsofi var barn, tonåring, ung vuxen och även småbarnsmamma innan hon förstår, varför hon alltid hamnade i så många olika konstiga situationer. Till slut var Annsofi så trött, ledsen och förtvivlad att hon la in sig själv på psykiatrin.

En dag vid köksbordet säger hennes storebror något som kommer att förändra Annsofis liv….

Obetalda räkningar, ett vräkningsbeslut, humörväxlingar och två inläggningar på psykiatrin kantade vardagen.

Det vände den dagen som en orosanmälan kommer in till socialtjänsten från Annsofis sons dagis, där man vill utreda sonen. Här börjar Annsofis resa att hjälpa sig själv för att kunna hjälpa sin son.

Det här är Annsofis historia om att få diagnoser i vuxen ålder och att få en diagnos som hon absolut inte kan acceptera till en början men med stöd från andra och en kraft att vilja förstå vem hon är så lyckades Annsofi skapa ett liv som hon idag trivs med.

”Jag är Annsofi. Behandlingspedagog, före detta ordförande i en innebandyförening, ledamot i Civilförsvarsföreningen Medelpad men jag är också mamma, fru och en vän.”