Rebecka Hellström

Rebecka Hellströms berättelse inger hopp och speglar hur livet kan ta vändpunkter genom vilja och möten med andra människor. Mobbningen var vardag för Rebecka och i följd av det utvecklade hon ett självdestruktivt beteende, gentemot sig själv och i relationen med andra.  Rebecka var en levnadsglad tjej som trivdes med livet, men en dag förändrades… Läs mer »

Andreas

Andreas föreläser om sin erfarenhet av ett destruktivt och dysfunktionellt förhållande. Att bli utsatt för våld i en nära relation och att vara medberoende till en person med psykisk sjukdom och ohälsa. Andreas bor i Göteborg. Under Andreas föreläsning får vi följa hans resa från psykisk hälsa till psykisk ohälsa, att vara självdestruktiv och glömma… Läs mer »

Johanna Lindblad

Under Johanna Lindblads föreläsning berättar hon om sin resa från turbulenta känslostormar till självkännedom och acceptans.  Johanna växte upp i ett litet samhälle utanför Uppsala och kände sig tidigt osäker runt andra. Från starten av mellanstadiet blev hon mobbad och den psykiska ohälsan började i 12-årsåldern. Under sina tonår led Johanna av depressioner med självmordstankar,… Läs mer »

Tjipke Stella Schmidt

Tjipke Stella Schmidt erbjuder en konceptföreställning vid namn ”Inte riktigt som du”. I denna får vi ta del av hennes tankar och känslor kring livet med psykisk ohälsa i en form som rör sig mellan föreläsning och teater, med inslag av sång och musik.  Tjipke växte upp på landet i en socio-kulturell miljö som skiljde… Läs mer »

Erika Wilhelmsson

Erika Wilhelmsson föreläser om att växa upp med ångest och depressioner sedan 14 års ålder och svårigheten att vara sitt eget verktyg för att bromsa. Att bli diagnostiserad med ADHD vid 33 års ålder och allt vad det innebär samt kunna förstå sig själv och sitt agerande i olika situationer. Förutom sin egen ohälsa så… Läs mer »

Lill Haverland

Lill Haverland föreläser på ett hoppingivande sätt om hur det är att vara barn till någon med psykisk ohälsa, sexuella övergrepp, destruktiva förhållanden, EIPS, utmattning, ätstörning och självskadebeteende. Som barn ser Lill sin mamma föras bort i tvångströja. Hon växer upp hos sina morföräldrar då hennes mamma var för sjuk för att kunna ta hand… Läs mer »