Sophie Rålin

Sophie Rålin

Sophie föreläser om NPF (Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar) som hon har erfarenhet av både privat och i sitt jobb som lärare. Sophie fick sin ADHD-diagnos år 2017 och då föll många bitar på plats. Hon föreläser även om att återhämta sig från, inte bara en, utan flera utmattningar och hur det är att växa upp med en… Läs mer »

Johanna Jalkstam

En sorgeprocess kan se olika ut och är individuell. Johanna Jalkstam delar sin berättelse om att må bra till att bli helt krossad under sorgens vingar. Att processa och bearbeta sorg till att få ett pussel som går ihop igen trots att en stor bit fattas. Johanna är född och uppvuxen i Vetlanda och hade… Läs mer »

Jeannette Kallin

Under Jeannette Kallins föreläsning får vi följa hennes livshistoria, hur den psykiska ohälsan utvecklades och hur hon idag har lyckats skapa ett meningsfullt och bra liv. Jeannette växte upp i en dysfunktionell familj med alkohol och våld i sin vardag under sina första levnadsår. När det ena våldet runt henne slutade tog det andra strax vid, det… Läs mer »

Maria Strand

I Maria Strands föreläsning får vi en inblick i hur det har varit att leva med en nära anhörig som drabbats av psykisk ohälsa, hur detta har påverkat Maria i hennes egen vardag och hur hon trots många motgångar och bakslag har klarat sig bra och använt sin erfarenhet till något positivt. Maria växte upp… Läs mer »

Henrik Wenne

Henrik Wenne föreläser om hur han bakom sitt leende var i en levande mardröm och hur han inte bara överlevt, utan också numera njuter av ett trasigt liv. Henrik växte upp i Stockholm och ansågs vara en optimistisk glädjespridare genom barndomen. Bakom pannbenet började däremot en destruktiv självbild gro tidigt. Den inlärda idén att han… Läs mer »

Emelie Lindell

Under Emelie Lindells föreläsning får man lyssna på en historia om psykisk ohälsa, mobbning, utanförskap och motgångar men också resan hon gjorde fram till sin vändpunkt och livet hon lever idag. En stabil tillvaro med jobb och mycket socialt umgänge, men också många inslag av kreativitet i vardagen såsom fotografi, konst och inredningsdesign. Emelie är född… Läs mer »

Ann-Margret Fredriksson

Ann-Margret Fredriksson berättar öppet och självutlämnande om sin historia där ångest, oro, depressioner och hälsoångest varit ständiga följeslagare i hennes liv. När man hör Ann-Margrets föreläsning förstår man att det finns hjälp att få och att det aldrig är försent att må bra. Ann-Margret växte upp i en dysfunktionell familj med en pappa som var… Läs mer »

Jill C. Faulkner

Jill föreläser om sin erfarenhet av autism och om hur hon med rätt stöd och verktyg lärde sig hantera sina svårigheter.

Anna-Karin Söderberg

Under Anna-Karin Söderbergs föreläsning får vi följa med på hennes resa genom mobbning, återkommande svåra depressioner, missbruk som är annat än alkohol och narkotika samt vad djuren betyder för hennes psykisk hälsa. Anna-Karin är född, uppvuxen och boendes i Uppsala. Med föräldrar som hade några av Sveriges värsta kriminella som vänner så var framtiden utstakad… Läs mer »

Veronica Malm

Veronica Malm föreläser om bland annat om sin återhämtningsresa, varför kroppen sa ifrån, symtomen före, under och efter insjuknandet. Veronica fick diagnosen utmattningssyndrom våren 2014. Hon delar med sig av sin återhämtningsresa, varför kroppen sa ifrån, symtomen före, under och efter insjuknandet, kommunikationen med myndigheter, behandling, egna strategier med mera. Hon svarar på frågor som… Läs mer »