Linda Grinvald

Som 7 åring försökte Linda ta sitt liv, inte ont anade hon vad som skulle komma hända framöver i hennes liv. Det började med ett suicidförsök och slutade med ett barns suicid. Det var starten på hennes liv med psykisk ohälsa men också slutet. Dessa trauman har inget som helst med varandra att göra men… Läs mer »

Martina Hägerklint

I Martina Hägerklints föreläsning bjuds ni på en inblick i ett annorlunda föräldraskap. Att vara mamma till två döttrar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, återkommande depressioner, ångest och självskadebeteende. Hur får man ihop livet som mamma, fru, med arbete, en oändlig mängd möten och med en ständig oro för sina barn? Ända sedan barnsben har Martina varit… Läs mer »

Marianne Jonsson

Marianne Jonsson är seniorambassadör och föreläser om sitt liv som anhörig och mamma till ett idag vuxet barn med ADHD och autism, och vilka utmaningar och glädjeämnen det har medfört.  Redan när sonen var nyfödd märkte Marianne att hon hade ett barn med mycket vilja. Under hans uppväxt ställdes de inför många utmaningar utan att egentligen få någon förklaring på varför… Läs mer »

Gunilla Stieng

Gunilla Stieng föreläser om när hon fick sin ADHD-diagnos 2005, vid 46 års ålder, i samband med att ett av hennes barn skulle genomgå en utredning på BUP. Samtidigt drabbades hon av utmattningssyndrom, svår värk och blev efter en tid sjukpensionerad. Gunilla har i vuxen ålder tidvis haft mycket energi och varit väldigt aktiv, men… Läs mer »

Raghad

Raghad föreläser om hur det är att leva med en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (NPF) men också om hur det är att vara förälder till barn med en NPF-diagnos. Under Raghads föreläsning får vi höra om kulturella skillnader i synen på NPF som Raghad upplevt och vilka strategier hon utvecklat för att få sin vardag att gå… Läs mer »

Rebecca Erlandsson

Under Hjärnkollsambassadör Rebecca Erlandssons föreläsning får vi höra om hennes erfarenheter och resa som förälder till ett barn med NPF och normbrytande beteende. Hon berättar om den berg- och dalbana som hennes tillvaro var under många år. Hon delar med sig av såväl jobbiga stunder och erfarenheter som av hopp och glädje. Rebecca har hela… Läs mer »