Jill C. Faulkner

Jill föreläser om sin erfarenhet av autism och om hur hon med rätt stöd och verktyg lärde sig hantera sina svårigheter.

Anna-Karin Söderberg

Under Anna-Karin Söderbergs föreläsning får vi följa med på hennes resa genom mobbning, återkommande svåra depressioner, missbruk som är annat än alkohol och narkotika samt vad djuren betyder för hennes psykisk hälsa. Anna-Karin är född, uppvuxen och boendes i Uppsala. Med föräldrar som hade några av Sveriges värsta kriminella som vänner så var framtiden utstakad… Läs mer »

Veronica Malm

Veronica Malm föreläser om bland annat om sin återhämtningsresa, varför kroppen sa ifrån, symtomen före, under och efter insjuknandet. Veronica fick diagnosen utmattningssyndrom våren 2014. Hon delar med sig av sin återhämtningsresa, varför kroppen sa ifrån, symtomen före, under och efter insjuknandet, kommunikationen med myndigheter, behandling, egna strategier med mera. Hon svarar på frågor som… Läs mer »

Ylva Kristina Larsson

Ylva Kristina Larsson har en lång erfarenhet av psykisk ohälsa och många vårdinstanser genom åren. Idag är hon helt sjukskriven men arbetar engagerat i frågor kring psykisk ohälsa. Ylva har erfarenhet av bipolär sjukdom, ADHD, C-PTSD, blandberoende, tvång, psykosliknande tillstånd och tidigare självskadebeteende. Ylva är född och uppväxt i Uppsala och har tidigare vistats på… Läs mer »

Maria Elena

Höggravid, bostadslös, utanför systemet och drabbad av förlossningspsykos. Detta var början på Maria Elenas tid i Sverige. Hon har tagit sig igenom omöjliga situationer och svåra hinder – men aldrig gett upp. Idag vill hon öka kunskapen om hur det är att leva med psykisk sjukdom i ett nytt land och hon vill bryta fördomar… Läs mer »

Kurt Nyberg

I Kurt Nybergs föreläsning får vi följa när han som 30 åring blir psykotisk och upptäcker de svårigheter som drabbar många med psykiska problem. Kurt berättar hur han fann en väg till ett gott liv utan medicin och fick verktyg att förstå sina tankar. Kurt rökte cannabis ett par år i sin ungdom och drabbades… Läs mer »