Hjärnkollambassadör - Patrik Malmqvist

Patrik Malmqvist

I Patriks föreläsning delar han med sig av sina erfarenheter av depression och hur han lärt sig att förhålla sig till sjukdomen och sina känslor. Patrik beskriver sin uppväxt som väldigt medelsvensson och utan traumatiska händelser. Att drabbas av depression var något han hade svårt att acceptera och han berättar om problemen med att lära… Läs mer »

Erica Hårsta

Redan som barn upplevde Erica psykisk ohälsa i from av depression och utmattningssyndrom. Hon är uppväxt i ett litet samhälle utanför Uppsala där alla kände alla. När hon började skolan öppnades en ny värld, och hon kände plötsligt ingen. Från första dagen var Erica utsatt för mobbning och det fortsatte i olika former tills den… Läs mer »

Benjamin Gyllenfjärd

Hur var livet för den tonåringen som visade upp en extrovert, självsäker och social sida, men som kände sig ensam och förvirrad inuti? Hur reagerade omgivningen på denna tonåring när insidan kom fram? Och vem är han idag? Benjamin pratar om känslorna som går uppåt, neråt och allt mitt emellan. Han beskriver kaoset och stillheten… Läs mer »

Petra Rohrer

”Att uppleva trauman och att leva med samsjuklighet” Under Petras föreläsning får man följa hennes livshistoria, hur hennes psykiska ohälsa utvecklades och hur hon idag har skapat sig ett liv där hon mår mycket bättre och där hon är mer stabil. Petra är född och uppvuxen i Stockholm, och bor sedan många år i Uppsala.… Läs mer »

Clara Skogholt

Clara har erfarenhet av ångest och hjärntrötthet, och även av stressutlösta och suicidnära tillstånd. Efter många år av tvångsvård fick Clara nog. En insikt att våga välja livet och se sina svåra erfarenheter som styrkor istället för bara sår. Som tonåring hade Clara ångest och kom i kontakt med Barn och ungdomspsykiatrin. Hon var fjorton… Läs mer »

Anna-Karin Söderberg

Under Anna-Karin Söderbergs föreläsning får vi följa med på hennes resa genom mobbning, återkommande svåra depressioner, missbruk som är annat än alkohol och narkotika samt vad djuren betyder för hennes psykisk hälsa. Anna-Karin är född, uppvuxen och boendes i Uppsala. Med föräldrar som hade några av Sveriges värsta kriminella som vänner så var framtiden utstakad… Läs mer »

Veronica Malm

Veronica Malm föreläser om bland annat om sin återhämtningsresa, varför kroppen sa ifrån, symtomen före, under och efter insjuknandet. Veronica fick diagnosen utmattningssyndrom våren 2014. Hon delar med sig av sin återhämtningsresa, varför kroppen sa ifrån, symtomen före, under och efter insjuknandet, kommunikationen med myndigheter, behandling, egna strategier med mera. Hon svarar på frågor som… Läs mer »

Ylva Kristina Larsson

Ylva Kristina Larsson har en lång erfarenhet av psykisk ohälsa och många vårdinstanser genom åren. Idag är hon helt sjukskriven men arbetar engagerat i frågor kring psykisk ohälsa. Ylva har erfarenhet av bipolär sjukdom, ADHD, C-PTSD, blandberoende, tvång, psykosliknande tillstånd och tidigare självskadebeteende. Ylva är född och uppväxt i Uppsala och har tidigare vistats på… Läs mer »

Maria Elena

Höggravid, bostadslös, utanför systemet och drabbad av förlossningspsykos. Detta var början på Maria Elenas tid i Sverige. Hon har tagit sig igenom omöjliga situationer och svåra hinder – men aldrig gett upp. Idag vill hon öka kunskapen om hur det är att leva med psykisk sjukdom i ett nytt land och hon vill bryta fördomar… Läs mer »

Kurt Nyberg

I Kurt Nybergs föreläsning får vi följa när han som 30 åring blir psykotisk och upptäcker de svårigheter som drabbar många med psykiska problem. Kurt berättar hur han fann en väg till ett gott liv utan medicin och fick verktyg att förstå sina tankar. Kurt rökte cannabis ett par år i sin ungdom och drabbades… Läs mer »