Lisa Backelin

Ni kommer att få ta del av Lisas liv med diagnoserna och stunderna när livet inte längre ville levas men också till en vändpunkt som fick henne att se ljusare på framtiden. Från att känna sig ensam trots många människor ikring sig, till att känna sig som en del av något större. Från att inte… Läs mer »

Bo Kåresjö

Bo föddes 1955 i en arbetarfamilj i Gävle. Pappa var snickare på dagarna och jobbade som nattvakt samt delade ut Gefle Dagblad på nätterna. Han dog i prostatacancer vid 60 års ålder. Mamma var fabriksarbeterska och hon födde sju barn innan hon dog i bröstcancer vid 43 års ålder. Bosse upplever familjen som dysfunktionell. Hans… Läs mer »

Marilouise Toris

Bakgrund Redan som barn var Marilouise högpresterande, både i skolan och inom idrotten, och det fortsatte till yrkeslivet där hon under de sista åren arbetade som gruppchef inom Polisen. Tills det en dag tog stopp. För många svåra händelser gjorde att Marilouise inte orkade hantera allt längre, och det resulterade till sist i att hon… Läs mer »

Ingela Lindkvist

Vad kan åhöraren förvänta sig av föreläsningen? Ingela kommer ta med dig som lyssnare på resan genom den tid som kantats av psykisk ohälsa. Resan som invaderades av bl.a. kraftig ångest och väldigt många, långa depressioner. Vi kan också få höra om ”stämplar i pannan” samt andra erfarenheter från livets baksida som med tiden blev… Läs mer »

Åsa Roos Johansson

Under den starka trygga ytan, som har fixat familj och jobb i alla år, fanns en sårbarhet som Åsa inte visade. Åsa växte upp på 60- och 70-talen i en liten bruksort i Hälsingland. Det var en tid utan fasta regler. Som storasyster skulle Åsa sköta sig föredömligt. Under dessa förhållanden utvecklade Åsa överlevnadsstrategier. Åsa… Läs mer »

Malin Lindén

Likt en hörnbit i ett runt pussel har Malin aldrig riktigt passat in. Hon har haft människor omkring sig men alltid känt sig ensam och utanför. Ensamheten och de mörka tankarna hon hade om sig själv höll på att kosta henne livet, inte bara en gång utan flera. Malin uppfattas ofta som tyst och tillbakadragen… Läs mer »

William Österberg Berglund

Bakgrund William föddes 1998 i Gävle. Familjen är väldigt idrottsintresserad och består av mamma. pappa och en halvbror. William upplevde familjen som trygg och närvarande, han tilläts dessutom att han fick gå sin egen väg. William upplevde samtidigt ett inre krav på att ta vara på alla möjligheter. Detta tycker han att han kunnat dra… Läs mer »

Alexander Weiskog

Alexander Weiskog tar er med på en föreläsning som handlar om social ångest och vägleder åhöraren att finna nycklar för att hantera ett tillstånd där hopplösheten, uppgivenheten och skammen är närvarande. Hans främsta budskap är att social ångest är en rädsla och rädslor går att leva med och exponera sig för i syfte att återfå… Läs mer »

Malin Klintberg

Direkt efter gymnasiet utbildade Malin sig till gymnasielärare och arbetade som det i 15 år – tills det tog stopp. Det var inte bara jobbet utan hela livspusslet som gjorde henne utbränd. Kroppen sa ifrån och Ferrarimotorn i det gamla Volvochassit behövde vila. Malin menar att på sätt och vis var det bra att hon… Läs mer »

Mari Larsson

Mari berättar i sin föreläsning om hur hon som anhörig hanterade att bli mamma till sin mamma och pappa på 1 sekund. Hur hennes liv förändrades när hon genom ett telefonsamtal fick veta att hennes mamma hade fått stroke. Och samtidigt fick hon börja hantera sin pappas demenssjukdom. Från att ha haft sitt vanliga liv… Läs mer »