Hjärnkolls seniorambassadörer är utbildade samtalsledare för Vi pratar om livet – samtalsgrupp för seniorer. Nu har de utbildats för att hålla i gruppsamtal över telefon (eller digitalt) med äldre som känner sig oroliga och ensamma. Varje grupp hörs en gång i veckan i fyra veckor, varje samtal är en timma till högst en och en halv timma.

Vi vänder oss till dig som möter äldre personer i ditt arbete och som ser att där finns behov av att bryta oro och ensamhet, nu när träffpunkter och samtalsgrupper är inställda. Vi hoppas att vi kan samverka för att ge denna möjlighet. Vi hoppas att på detta sätt få till grupper av äldre personer som bor på samma ort, vilket skapar förutsättningar för att de  får nya vänner, som de kan fortsätta träffa efter den här insatsen.

Såhär går det till

1. Du mailar ert intresse till senior@hjarnkoll.se
2. Vi ger dig förslag på dag och tid för gruppsamtalet.
3. Du bjuder in tre till fyra seniorer (70 år eller äldre), som du tror kan må bra av att delta, till dessa dagar och tider.
4. Därefter ger du oss deras namn och telefonnummer och samtalsledare ringer upp dem när det är dags.

Seniorambassadören utgår ifrån en samtalsmanual som säkerställer att samtalet avslutar i positiv anda.

Om du i ditt arbete möter personer som skulle ha glädje av att delta i sådana gruppsamtal ta kontakt med oss, senior@hjarnkoll.se eller 070-052 51 20.