Bengt Westling
Det var när Bengt fick sin diagnos vid 55 års ålder som varför blev därför, och äntligen fick han svaren som han hela tiden hade saknat.
Läs mer och bokaDet var när Bengt fick sin diagnos vid 55 års ålder som varför blev därför, och äntligen fick han svaren som han hela tiden hade saknat.
Läs mer och bokaGreger berättar mycket öppet om sina erfarenheter med svåra händelser från uppväxten och under sitt vuxna liv. Och om att få diagnoser efter 50.
Läs mer och bokaErika föreläser om att växa upp med ångest och depressioner sedan 14 års ålder och svårigheten att vara sitt eget verktyg för att bromsa. Att bli diagnostiserad med ADHD vid 33 års ålder och allt vad det innebär samt kunna förstå sig själv och sitt agerande i olika situationer.
Läs mer och bokaJessica berättar om hur det är att leva med OCD och psykossjukdom. Följ med på en resa från en förvirrad tonåring till en mogen mamma i 40-årsåldern. En resa genom ångest, förvirring, psykiatrisk tvångsvård och elchockbehandling mot ett liv i balans och psykisk hälsa.
Läs mer och bokaJenny har levt med psykisk ohälsa under hela sitt liv, men när hon fick diagnosen bipolär sjukdom så blev det en lättnad och en väg till förståelse. Jenny berättar med värme och humor sin historia från det lilla grubblande barnet, genom stökiga tonår till vuxenlivet. Hon delar med sig av sina strategier för att hantera såväl sitt yrkesliv som fritid.
Läs mer och bokaUnder Roberth Karlssons föreläsning får vi följa hans livshistoria, hur den psykiska ohälsan med mycket oro och ångest, OCD samt senare även bipolaritet präglat livet från barndomen och hur han trots det med mycket kamp har lyckats skapa ett meningsfullt och bra liv.
Läs mer och boka"Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom och Bipolär sjukdom typ 2."
Läs mer och bokaThomas vaknar upp i en sjukhussäng i september 2020. Efter ett suicidförsök. I föreläsningen ”Släpp det där mörkret” berättar han om VARFÖR han hamnade där och HUR han tog sig därifrån.
Läs mer och bokaAgneta Hudding, ursprungligen från det sörmländska Nynäshamn, föreläser om sin långa livsresa, som tagit henne från kyrkans predikstol till den psykiatriska slutenvårdens mörkare rum. För att slutligen efter en lång kamp hitta tillbaka till ett värdigt liv.
Läs mer och bokaFöreläser om att jobba alldeles för mycket och drabbas av utmattning som senare ledde till allvarlig sjukdom då flera yttre trauman hände. Pär-Erik bor i Jönköpings län.
Läs mer och bokaSadia Bravo berättar i sin föreläsning om hur det var för henne att växa upp i ett dysfunktionellt familjesystem med bland annat psykiskt och fysiskt våld. Sadia arbetar idag som socionom och bor i Uppsala med sin familj. Hon kan föreläsa i hela Sverige.
Läs mer och bokaUnder Clara Skogholts föreläsning får vi följa hennes livshistoria, hur effekterna av psykisk ohälsa har påverkat henne och hur hon idag har skapat livskvalitet. Hon har erfarenhet av ångest och hjärntrötthet, och även av stressutlösta tillstånd och suicidnära tillstånd. Efter många år av tvångsvård fick Clara nog. En insikt att våga välja livet och se sina svåra erfarenheter som styrkor istället för bara sår.
Läs mer och boka