Hjärnkollambassadör - Sarah Berthag Ljones

Sarah Berthag Ljones

Sarah är uppvuxen tillsammans med sina syskon och mamma. Det var en bra uppväxt där Sarah tidigt lärde sig att hjälpa till hemma och att sköta skolan bra. Därför blev det tufft för henne när hennes egna barn inte klarade av de delar som för henne var så självklara. Sarah har kämpat länge för sina barns… Läs mer »

Janna-Li Janke

Janna-Li föreläser även om sina erfarenheter av psykiatrisk slutenvård, med fokus på Brukarstyrd Inläggning. Janna-Li är HBTQ och berättar gärna om att vara ”neuroqueer”, det vill säga kombinationen autistisk och HBTQ. Hon beskriver hur det är att leva sitt liv utanför normen och sin upplevelse av att aldrig riktigt passa in någonstans. Att leva med… Läs mer »

Helene Stenbro

Helene Stenbro är utbildare, autist, fembarnsmamma och driver kontot Autistiskt perspektiv på Facebook och Instagram.  Hon brinner för att ändra synen på autism.  Helene fick sina diagnoser, autism och ADHD, i vuxen ålder och berättar bland annat om hur utredningen gav blandade känslor och om kampen för att få utredningar för barnen. Hon ger en… Läs mer »

Charlotte

Charlotte delar med sig av sin gripande berättelse om hur hon gjorde allt för sin son med svårmedicinerad epilepsi och atypisk autism samtidigt som hon även skulle försöka få annat i livet att fungera. Det var ett tufft liv i ständig rädsla och stress. Till slut orkade hennes kropp inte mer och hon blev helt utmattad. Vägen tillbaka tog lång… Läs mer »

Stefan Gustafsson

Du slungas rakt in i ångestens vacuum, där livet inte kan levas fullt ut men landar till sist i ett lugn som vuxit sig starkare genom förändring. Stefan är en öppenhjärtig man som inte räds att prata om det som kan vara svårt och om kraften i sig själv till förändring. En inblick i upplevelsen… Läs mer »

Marianne Jonsson

Marianne Jonsson är seniorambassadör och föreläser om sitt liv som anhörig och mamma till ett idag vuxet barn med ADHD och autism, och vilka utmaningar och glädjeämnen det har medfört.  Redan när sonen var nyfödd märkte Marianne att hon hade ett barn med mycket vilja. Under hans uppväxt ställdes de inför många utmaningar utan att egentligen få någon förklaring på varför… Läs mer »

Helene Arvidsson

Helene Arvidsson föreläser om att vara ensamstående förälder till ett barn med autism, om sina egna mörka stunder och hur hon tog sig framåt utan att se ljuset i tunneln. Hon har lång erfarenhet som sjuksköterska inom både somatik och psykiatri och förmedlar gärna även kunskap utifrån ett vårdperspektiv.  Helene är född i Göteborg, uppvuxen… Läs mer »

Abdinassir

Hjärnkollambassadören Abdinassir vet vad det kan innebära att vara förälder till barn med autism. Han vet också vad det kan innebära att själv drabbas av utmattning och som en följd även bli sjukskriven. Med värme och hopp skildrar Abdinassir hur livet inte riktigt blev som det var tänkt. Det blev neuropsykiatriska utredningar, besök på alla… Läs mer »