Hjärnkollambassadör - Maria Morris Nilsson

Maria Morris Nilsson

Maria Morris Nilsson är en kvinna som är 54 år. Hon är en livsnjutare. Lever med sin sambo och två katter. Sonen är utflugen sen många år tillbaka, men de har fin kontakt. Maria älskar livet fast det kan gunga rejält ibland. Maria är en mycket van föreläsare och har föreläst sedan 2012. Hon upplever… Läs mer »

Irja Wikström

Mycket av fokuset i Irjas föredrag handlar om vad omgivningen kan tänka på när det kommer till bemötande, att få inblick hur ett liv med psykisk sjukdom kan se ut men även om hoppet som vi inte får tappa. Irja pratar även om HBTQIA samt suicidpreventionsarbete. Irjas föreläsningar kan rikta sig till arbetsgivare och andra… Läs mer »

Frida Rosenqvist

Under Fridas föreläsning kastas vi först in i hur en sexårig tjej upplever sin storasysters psykiska ohälsa, framåt i tiden så får vi följa med Fridas livshistoria om hur hennes psykiska ohälsa fortlöper i samma fotspår som hennes storasysters. Men vi får höra hur Frida tar sig upp genom en “berg och dalbana” men som… Läs mer »

Pia Elofsson Varis

Pia Elofsson Varis föreläser om hur allt förändrades när hennes dotter drabbades av ätstörningar. Livet vändes uppochner och allt handlade plötsligt om att hitta rätt hjälp, hantera dotterns ångest och samtidigt försöka vara en bra mamma även till syskonen. Till sist fungerade inte vardagen längre och Pia blev delvis sjukskriven. Pia levde ett helt vanligt… Läs mer »

Martina Hägerklint

I Martina Hägerklints föreläsning bjuds ni på en inblick i ett annorlunda föräldraskap. Att vara mamma till två döttrar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, återkommande depressioner, ångest och självskadebeteende. Hur får man ihop livet som mamma, fru, med arbete, en oändlig mängd möten och med en ständig oro för sina barn? Ända sedan barnsben har Martina varit… Läs mer »