Janna-Li Janke

Janna-Li föreläser även om sina erfarenheter av psykiatrisk slutenvård, med fokus på Brukarstyrd Inläggning. Janna-Li är HBTQ och berättar gärna om att vara ”neuroqueer”, det vill säga kombinationen autistisk och HBTQ. Hon beskriver hur det är att leva sitt liv utanför normen och sin upplevelse av att aldrig riktigt passa in någonstans. Att leva med… Läs mer »

Irja Wikström

Mycket av fokuset i Irjas föredrag handlar om vad omgivningen kan tänka på när det kommer till bemötande, att få inblick hur ett liv med psykisk sjukdom kan se ut men även om hoppet som vi inte får tappa. Irja pratar även om HBTQIA samt suicidpreventionsarbete. Irjas föreläsningar kan rikta sig till arbetsgivare och andra… Läs mer »

Johanna Jatko Furberg

Johanna berättar om hur hennes ångest och OCD påverkat och påverkar henne i och genom livet men också om att hitta och få den hjälp hon behövde för att hitta hennes väg genom de dalar och höjder som varit i hennes liv. Johanna växte upp i en dysfunktionell familj och är äldst av två syskon.… Läs mer »

Eva Andersson

Det finns inga omöjliga fall! Evas berättelse inger HOPP om att det går att börja må bra och leva ett meningsfullt liv. Eva var den glada, spralliga och omtänksamma men också högpresterande tjejen som pluggade mycket och sedan levde för sin fotboll. Målet var klart och tydligt. Hon skulle bli fotbollsproffs. Utåt sett var det… Läs mer »

Ylva Bergström

Ylva föreläser om hur det är att växa upp i en stulen barndom och aldrig få må bra förrän i livets andra hälft. Berättelsen handlar om växa upp med en förälder med psykisk ohälsa, incest, misshandel och vanvård av barn. Ylva beskriver vilka skador som utvecklades, både under uppväxtåren men också i  vuxenlivet. Hennes berättelse… Läs mer »

Linnéa Gustafsson

Linnéa har lidit av psykisk ohälsa i mer än halva sitt liv. När hon var 11 år gammal försökte hon ta sitt liv första gången, någonting som hon inte berättade för någon. Att Linnéa var tyst om sitt mående höll i sig många år innan hon hittade styrkan att berätta om sina känslor. I Linnéas… Läs mer »

Jonas Lundström

Jonas Lundström berättar och sjunger om sin spännande resa genom livet där han bildligt talat gick genom djupaste mörker men där också strimmor av ljus alltid var närvarande. Det är inspirerande, smärtsamt och hoppfullt på samma gång. Han talar om allt mellan sin upplevelse av en barndom med vardagliga kränkningar, tappad livslust, ticks och tvångstankar,… Läs mer »

Adelina Lundberg

Adelina föreläser om sina erfarenheter som dotter till en mamma med bipolär sjukdom, om hur det var för 30 år sedan då hennes mamma fick sin diagnos. Adelina berättar om sitt liv som ensamstående ung mamma, om trauman och hennes egna bipolära diagnos. Hon berättar också om allt hon och hennes son varit med om,… Läs mer »

Mats Arndtzén

Under Mats Arndtzéns föreläsning får vi följa hans livshistoria, hur den psykiska ohälsan utvecklades och hur han idag har lyckats skapa ett bra och meningsfullt liv. Mats är född 1965 och har levt hela sitt liv i Västerbotten. Han bor i Umeå sedan 1980. Under grundskolan blev han länge mobbad och har känt sig ensam… Läs mer »