Helena Modig Hjärnkollambassadör

Helena Modig

Helena berättar om hur det är för henne att leva med sviterna från en traumatisk barndom – kantad av övergrepp, ensamhet och tvångsvård. Hennes föreläsning blickar bakåt och fångar smärtsamma stunder i en dysfunktionell familj och flerårig tvångsvård inom samhällsvården för unga – för att sen på ett reflekterande sätt berätta hur erfarenheterna präglar hennes… Läs mer »

Lina Agin

När mitt liv fick färg Lina föreläser om sina erfarenheter av diagnosen Emotionell instabil personlighetsstörning och om hur hennes liv såg ut i barndomen vilket banade väg för ett liv med psykisk ohälsa, men också om vändpunkten och hennes väg till ett stabilare och friskare liv. Hon pratar öppet om sina erfarenheter med hur hennes… Läs mer »

Johanna Monsén

Johanna Monsén

Johanna berättar om vad det var som ledde till att hon hamnade i missbruk och om kampen och det hårda arbetet som krävdes för att ta sig ur sitt destruktiva beteende. Hon delar med sig av vad som varit hjälpsamt och vilka strategier och erfarenheter hon har använt för att kunna komma vidare och släppa… Läs mer »

Pia Elofsson Varis

Pia Elofsson Varis föreläser om hur allt förändrades när hennes dotter drabbades av ätstörningar. Livet vändes uppochner och allt handlade plötsligt om att hitta rätt hjälp, hantera dotterns ångest och samtidigt försöka vara en bra mamma även till syskonen. Till sist fungerade inte vardagen längre och Pia blev delvis sjukskriven. Pia levde ett helt vanligt… Läs mer »

Nathalie-Stevens

Nathalie Stevens

Nathalie bar på en hemlighet som blev tyngre med åren och till slut för tung att bära ensam. Modigt trotsade hon skammen och sökte vård, och där, i den viktiga vändpunkten började hon leva sitt liv för första gången på riktigt.   Under högstadiet växte en negativ självbild fram, vilken med tiden utvecklades till en… Läs mer »

Elizabeth Odalen Bjord

Föreläsningen ”Unna dig själv att må bra” handlar om hur Elizabeth Odalen Bjord kom tillbaka till ett friskare liv och att nu kunna hjälpa igen på ett mer hälsosamt sätt.  Elizabeth är född på en släktgård i Värmland med sin mamma, pappa, två äldre bröder och mormor. Alla vuxna var starka och självständiga person och… Läs mer »

Karin Svedberg

Hur är det att ha panikångest och vara rädd för att bli galen, och sedan bli psykotisk? Utifrån egna upplevelser berättar Karin Svedberg om hur verkligheten bytte skepnad och hur livet blev efteråt. Om hur hon fick rita om kartan över tillvaron, när precis allt förändrades, och övervinna rädslor och skam. Under tonåren utvecklade Karin… Läs mer »

David Kroon

En mammas tårar, ett barn med en växande skuldkänsla, en ilska som inte gick att tygla, ett krig mot dom “vuxna” som inte gick att vinna. En fosterhemsplacering, en kreativ ådra som inte fick näras, skuld, skam, drogmissbruk, depressioner, panikattacker, psykakuten, kriminalitet, rättegångar, och slutligen en räddning. Det här är Davids lifestory: spontan, ofiltrerad, rak… Läs mer »

Mona Noreklint

Med humor och självdistans föreläser Mona Noreklint om erfarenheten av att vara i psykos eller psykosliknande tillstånd. Hon delar med sig av de verktyg hon använt för att ta sig ur de ångesttillstånd som följt med psykoserna. I samband med sin skilsmässa hamnade Mona i psykotiskt tillstånd. Detta vid 47 års ålder – mitt i… Läs mer »