Johanna Monsén

Johanna Monsén

Johanna berättar om vad det var som ledde till att hon hamnade i missbruk och om kampen och det hårda arbetet som krävdes för att ta sig ur sitt destruktiva beteende. Hon delar med sig av vad som varit hjälpsamt och vilka strategier och erfarenheter hon har använt för att kunna komma vidare och släppa… Läs mer »

Pia Elofsson Varis

Pia Elofsson Varis föreläser om hur allt förändrades när hennes dotter drabbades av ätstörningar. Livet vändes uppochner och allt handlade plötsligt om att hitta rätt hjälp, hantera dotterns ångest och samtidigt försöka vara en bra mamma även till syskonen. Till sist fungerade inte vardagen längre och Pia blev delvis sjukskriven. Pia levde ett helt vanligt… Läs mer »

Mia Eklind

Mia Eklind föreläser om hur det kan vara att som 38 åring få diagnosen ADHD och att vara förälder till två barn med högfungerande autism. Mia har flera olika erfarenheter som hon delar med sig av både som mamma och utifrån egenupplevda svårigheter. Fram tills Mia fick sin diagnos så trodde hon på allvar att… Läs mer »

Sandra Berglund

Sandra Berglund föreläser om depressioner, ångest, självhat, självmordstankar och självmordsförsök. Ni får följa med henne tillbaka till barndomen där allt började och till tonåren då allt eskalerade. Då självmordstankar och självskadebeteenden blev hennes vardag, ett sätt att dämpa ångesten och med sina egna ord; orka dagen därpå. Sandra kommer från de värmländska skogarna i Torsby… Läs mer »

Sandra Bäckman

Under Sandra Bäckmans föreläsning får vi ta del av hur en dysfunktionell barndom kan påverka ett barn. Hon berättar om hur det är att vara 10 år och inte vill leva samt om hur en depression kan bli kronisk. Hur man orkar att hålla ihop ett stabilt familjeliv när det känns tungt, och om att… Läs mer »

Nathalie-Stevens

Nathalie Stevens

Nathalie Stevens föreläser om hennes liv som tonåring, ångest och övergrepp. Hon vill bryta tystnaden kring incestövergrepp och att fler ungdomar ska våga prata öppet om psykisk ohälsa. Nathalie berättar om hur hon vågade berätta sin hemlighet och hur hon idag lever fri från den psykiska ohälsan med hjälp av professionell hjälp. Det som utåt sett verkade… Läs mer »

Elizabeth Odalen Bjord

Föreläsningen ”Unna dig själv att må bra” handlar om hur Elizabeth Odalen Bjord kom tillbaka till ett friskare liv och att nu kunna hjälpa igen på ett mer hälsosamt sätt.  Elizabeth är född på en släktgård i Värmland med sin mamma, pappa, två äldre bröder och mormor. Alla vuxna var starka och självständiga person och… Läs mer »

Karin Svedberg

Hur är det att ha panikångest och vara rädd för att bli galen, och sedan bli psykotisk? Utifrån egna upplevelser berättar Karin Svedberg om hur verkligheten bytte skepnad och hur livet blev efteråt. Om hur hon fick rita om kartan över tillvaron, när precis allt förändrades, och övervinna rädslor och skam. Under tonåren utvecklade Karin… Läs mer »

David Kroon

En mammas tårar, ett barn med en växande skuldkänsla, en ilska som inte gick att tygla, ett krig mot dom “vuxna” som inte gick att vinna. En fosterhemsplacering, en kreativ ådra som inte fick näras, skuld, skam, drogmissbruk, depressioner, panikattacker, psykakuten, kriminalitet, rättegångar, och slutligen en räddning. Det här är Davids lifestory: spontan, ofiltrerad, rak… Läs mer »

Kvinna med långt hår i en fläta och en vit sjal runt halsen.

Mona Noreklint

Med humor och självdistans föreläser Mona Noreklint om erfarenheten av att vara i psykos eller psykosliknande tillstånd. Hon delar med sig av de verktyg hon använt för att ta sig ur de ångesttillstånd som följt med psykoserna. I samband med sin skilsmässa hamnade Mona i psykotiskt tillstånd. Detta vid 47 års ålder – mitt i… Läs mer »