Tara

Presentation Tara växte upp i Stockholm med skilda föräldrar. Hon började må dåligt och ha ångest redan som litet barn. När hon var 9 år började hon självskada, vid 12 års ålder utvecklade hon ätstörningar och vid 15 års ålder så drack hon varje kväll för att kunna sova. Skolan fungerade bra men behövde tidigt anpassas då hon ofta… Läs mer »

Hjärnkollambassadör - Maria Morris Nilsson

Maria Morris Nilsson

Maria Morris Nilsson är en kvinna som är 54 år. Hon är en livsnjutare. Lever med sin sambo och två katter. Sonen är utflugen sen många år tillbaka, men de har fin kontakt. Maria älskar livet fast det kan gunga rejält ibland. Maria är en mycket van föreläsare och har föreläst sedan 2012. Hon upplever… Läs mer »

Hjärnkollambassador - Per Hansson

Per Hansson

Per föreläser om sitt liv med sent diagnostiserad bipolär sjukdom typ 2 och NPF (attentiv ADHD / förr ADD) vilket också ledde till ett mångårigt alkoholmissbruk. Mot den bakgrunden får du följa med Per på en kuperad rallysträcka genom klassresor, livskriser och olika perspektiv på livet. Från arbetargrabb till civilingenjör, högavlönad chef och ledarskapskonsult till… Läs mer »

Charlotte

Charlotte delar med sig av sin gripande berättelse om hur hon gjorde allt för sin son med svårmedicinerad epilepsi och atypisk autism samtidigt som hon även skulle försöka få annat i livet att fungera. Det var ett tufft liv i ständig rädsla och stress. Till slut orkade hennes kropp inte mer och hon blev helt utmattad. Vägen tillbaka tog lång… Läs mer »

Isabelle Berglund

Isabelle berättar om sina diagnoser och hon vill tala om de sidor som man oftast undviker att prata om eller belysa i samhället. Hon kände aldrig igen sig i den autismdiagnos hon fick som barn. Känslan av att det var fel drev henne till att få igenom beslutet om att pröva om autismutredningen och även… Läs mer »

Rebecka

Rebecka berättar om långa inläggningar inom slutenvården med tvångsåtgärder och om hur skolan var den bästa och värsta platsen i världen samtidigt. Hon berättar om hur hennes psykiska ohälsa tog mer och mer av hennes liv men också om hur hon själv tog tillbaka det. Fram tills hon börjar gymnasiet mår Rebecka relativt bra. Men… Läs mer »

Josef Icmen

För att ingen ska drabbas av de upplevelser som han har fått erfara vill Josef med sin föreläsning öka kunskapen om autism. Hans tips om hur man bemöter människor med autism är att ta hänsyn, ha respekt och att vara medmänsklig. Kunskapen behöver ökas i samhället men för att nå fram till berörda behöver man… Läs mer »

Kinsi Eid

”Jag var den somaliska Askungen, där jag fick stå vid spisen så fort jag satte foten i det som skulle vara mitt nya hem. Där jag skulle få vara ett tryggt och välmående barn. Men jag visste aldrig om jag skulle få gå till skolan eller tvingas stanna hemma för att arbeta. Medan jag bryggde… Läs mer »

Katja

Från hjärtat berättar Katja följande i sin föreläsning: Ha ätstörningar som ung flicka Vara dotter till en bipolär pappa Hur depressionen hänger över henne som en överhängande mörk demon, vilken existens måste ständigt kvävas och gömmas undan. Om den får övertaget kan det leda till lidande, ångest, panikångest, psykisk smärta, paranoida vanföreställningar, tvångsvård, slutenvård och… Läs mer »

Andrzej Burda

Andrzej har stött på många motstånd i livet genom att vara omringad av kriminalitet och missbruk i sin barndom samt genom en rad olika symtom från skilda diagnoser. Allt detta brus i vardagen ledde till slut till ett mörker inombords som urartade till självmordstankar som inte gick att komma ifrån, men Andrzej har idag vänt… Läs mer »