Anna Nordlund

År 2021 var Anna 19 år gammal och satt på ett möte med sin läkare när hon fick beskedet att hon har sjukdomen Paranoid schizofreni. Även om hon haft dessa psykotiska symptom sedan 2014, och sjukdomsbeskedet ändå var relativt väntat, förändrades hennes liv den dagen. Nu kunde hon inte bli frisk längre. Nu var det… Läs mer »

Elsa Hassler

Panikångest, hopplöshet och en familj som kämpar med och för Elsa när hon drabbades av anorexia och tvångsmässig träning. I föreläsningen får du höra Elsa berätta om hur hon efter flera år hittade vägen till ett liv där hon är fri från ätstörningen. Idag arbetar Elsa som läkare och ser sina egna erfarenheter av psykisk… Läs mer »

Agnes Hassler

Då trodde Agnes att hon var ensam i världen med att få panikångestattacker och djup oro. Med facit i hand vet hon att det finns många fler som går igenom detta här och nu och som behöver veta att de inte är ensamma. När Agnes drabbades av utmattningssyndrom 2020 tvingades hon sätta musikkarriären på paus.… Läs mer »

Tara

Presentation Tara växte upp i Stockholm med skilda föräldrar. Hon började må dåligt och ha ångest redan som litet barn. När hon var 9 år började hon självskada, vid 12 års ålder utvecklade hon ätstörningar och vid 15 års ålder så drack hon varje kväll för att kunna sova. Skolan fungerade bra men behövde tidigt anpassas då hon ofta… Läs mer »

Hjärnkollambassadör - Maria Morris Nilsson

Maria Morris Nilsson

Maria Morris Nilsson är en kvinna som är 54 år. Hon är en livsnjutare. Lever med sin sambo och två katter. Sonen är utflugen sen många år tillbaka, men de har fin kontakt. Maria älskar livet fast det kan gunga rejält ibland. Maria är en mycket van föreläsare och har föreläst sedan 2012. Hon upplever… Läs mer »

Hjärnkollambassador - Per Hansson

Per Hansson

Per föreläser om sitt liv med sent diagnostiserad bipolär sjukdom typ 2 och NPF (attentiv ADHD / förr ADD) vilket också ledde till ett mångårigt alkoholmissbruk. Mot den bakgrunden får du följa med Per på en kuperad rallysträcka genom klassresor, livskriser och olika perspektiv på livet. Från arbetargrabb till civilingenjör, högavlönad chef och ledarskapskonsult till… Läs mer »

Isabelle Berglund

Isabelle berättar om sina diagnoser och hon vill tala om de sidor som man oftast undviker att prata om eller belysa i samhället. Hon kände aldrig igen sig i den autismdiagnos hon fick som barn. Känslan av att det var fel drev henne till att få igenom beslutet om att pröva om autismutredningen och även… Läs mer »

Rebecka

Rebecka berättar om långa inläggningar inom slutenvården med tvångsåtgärder och om hur skolan var den bästa och värsta platsen i världen samtidigt. Hon berättar om hur hennes psykiska ohälsa tog mer och mer av hennes liv men också om hur hon själv tog tillbaka det. Fram tills hon börjar gymnasiet mår Rebecka relativt bra. Men… Läs mer »

Josef Icmen

“Kunskapen behöver ökas i samhället men för att nå fram till berörda behöver man vara öppensinnad. När jag blev diagnostiserad med min autism var det som en bekräftelse. Jag vill förmedla att det är helt okej att inte vara som alla andra. Vi är alla olika och det är det charmiga.” Det citerar Josef. Skoltiden… Läs mer »

Kinsi Eid

”Jag var den somaliska Askungen, där jag fick stå vid spisen så fort jag satte foten i det som skulle vara mitt nya hem. Där jag skulle få vara ett tryggt och välmående barn. Men jag visste aldrig om jag skulle få gå till skolan eller tvingas stanna hemma för att arbeta. Medan jag bryggde… Läs mer »