Mark Ennis

Mark Ennis föreläser på svenska eller på engelska med ett levande bildspråk och erbjuder en inblick i en livslång utmaning och den livskris som till slut landade i diagnosen ADHD vid 54 års ålder. Mark har deltagit i flera poddar på svenska och engelska där han öppet diskuterar sin bakgrund, krisen, diagnosen och vändpunkten när… Läs mer »

Henrik Wenne

Henrik Wenne föreläser om hur han bakom sitt leende var i en levande mardröm och hur han inte bara överlevt, utan också numera njuter av ett trasigt liv. Henrik växte upp i Stockholm och ansågs vara en optimistisk glädjespridare genom barndomen. Bakom pannbenet började däremot en destruktiv självbild gro tidigt. Den inlärda idén att han… Läs mer »

Hannes Olsson

Hannes föreläser om sina erfarenheter av utmattningsdepression. Han bor i Västmanland och Stockholm.

Veronica Pålsson

Veronica föreläser om sina erfarenheter av att drabbas av en förlossningspsykos och om hur hon senare diagnostiserades med bipolär sjukdom typ 1.

Lisa Isha Förander

Lisa Förander berättar öppet, starkt och reflekterande om sin resa från psykisk ohälsa, tvångsvård och psykoser till mentalt stark, balanserad och friskskriven. Lisa bor i Stockholm.

Erik Bring

Erik delar med sig av sina erfarenheter av ångest, panikattacker, suicidtankar och tvångsvård och hur han genom musiken fann ett syfte att kämpa vidare.

Frida Jansson

Frida föreläser om att leva med högfungerande autism och om sina erfarenheter av utmattning.

Ronia

Att sitta i fängelse som barn, växa upp med en mamma med schizofreni, omges av stigma och att migrera till ett nytt land är några av de saker som Ronia har erfarenhet av. Trots alla trauman och hinder har hon lyckats hitta strategier som får hennes liv att fungera väl idag. Ronia använder sina erfarenheter… Läs mer »

Gunilla Stieng

Gunilla Stieng föreläser om när hon fick sin ADHD-diagnos 2005, vid 46 års ålder, i samband med att ett av hennes barn skulle genomgå en utredning på BUP. Samtidigt drabbades hon av utmattningssyndrom, svår värk och blev efter en tid sjukpensionerad. Gunilla har i vuxen ålder tidvis haft mycket energi och varit väldigt aktiv, men… Läs mer »

Didi

Efter det omtumlande beskedet att Didi och hennes familj måste lämna Syrien flyr familjen mitt i natten med allt deras händer kan bära. Hjärnkollambassadör Didi berättar om sina erfarenheter av migrationsrelaterad stress och som en konsekvens av den hamna i en djup depression. Hon delar också sina erfarenheter av mobbning och diskriminering i arbetslivet.  Det… Läs mer »