Billie Viberg

Bakgrund Redan som barn förstod hennes mormor att det var något som var fel, men eftersom inte hon var Billies vårdnadshavare så kunde hon ingenting göra utan fick snällt stå bredvid och se på hur Billie sakta men säkert bröts ner allt längre och längre ner. Billie har varit med om sexuella övergrepp, haft ett… Läs mer »

André Zander

Bakgrund André har gått igenom många trauman i sin barndom samt i vuxen ålder. Han fick ingen hjälp efter sina trauman som då har gjort att han har hamnat i olika konflikter i livet som bara har gjort livet hårdare och ännu tuffare för honom.  Som tonåring och ung vuxen samt vuxen sprang André med… Läs mer »

Marielle Back

Bakgrund Sedan barnsben har Marielle varit extra känslig, för kritik, andras energier och trauman. Alltid känt in vad andra har för behov före sina egna. Växt upp utan pappa, och med en mamma som haft psykisk ohälsa i perioder. Då hennes föräldrar inte var lika emotionellt mogna alltid, fick Marielle ta på sig föräldrarollen tidigt.… Läs mer »

Jenny Wetterling

Jenny kommer från Malmö och har vuxit upp i en på alla sätt trygg och kärleksfull familj. Detta är dock inte alltid en garanti gör god psykisk hälsa. Efter en mängd olika stressorer, utmaningar i att hantera den känslostorm som vägen till vuxenblivande innebär och höga krav på sig själv insjuknade Jenny i en ätstörning… Läs mer »

Malin Josefsson

Det är en tryckt stämning den här gråa dagen i november. Det är nästan så att man kan ta på den. Mina farbröder, fastrar, farmor, farfar, min mamma och stora syster sitter samlade i vardagsrummet. Jag är 10 år gammal… Här börjar Malins berättelse om sorg som barn, utmattning, ofrivillig barnlöshet, familjehem, depression och vikten… Läs mer »

Kristoffer Persson

Kristoffer Persson

Historien tar avstamp i hur det är att vara anhörig när någon tar livet av sig och vilka följderna blir av att fastna i självdestruktiva kretsar när man söker en gemenskap. Såväl svårigheterna att få hjälp, som att bli betrodd, av psykiatrin tas också upp. Känslan av att aldrig passa in Först i sena tonåren… Läs mer »

Martina Hägerklint

I Martina Hägerklints föreläsning bjuds ni på en inblick i ett annorlunda föräldraskap. Att vara mamma till två döttrar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, återkommande depressioner, ångest och självskadebeteende. Hur får man ihop livet som mamma, fru, med arbete, en oändlig mängd möten och med en ständig oro för sina barn? Ända sedan barnsben har Martina varit… Läs mer »

Jeanette Andersson

Jeanette Andersson har mått dåligt i hela sitt liv med återkommande skov av djupa depressioner, ångestattacker, agorafobi och social fobi. När hon kom till Fontänhuset såg hon äntligen ljuset och fann gemenskap. Jeanette föddes i Alingsås men familjen flyttade till Malmö när hon var 4 år. Med kortare avbrott i Härnösand och Vollsjö så har… Läs mer »

Erika Wilhelmsson

Erika Wilhelmsson föreläser om att växa upp med ångest och depressioner sedan 14 års ålder och svårigheten att vara sitt eget verktyg för att bromsa. Att bli diagnostiserad med ADHD vid 33 års ålder och allt vad det innebär samt kunna förstå sig själv och sitt agerande i olika situationer. Förutom sin egen ohälsa så… Läs mer »

Ann Wirsén Meurling

Ann Wirsén Meurling berättar om sin uppväxt som ”duktig flicka” där hon ändå alltid känt sig annorlunda, och aldrig jämngammal med sig själv. Mycket begåvad, men slarvig och lat, var ett vanligt omdöme under skoltiden. En lyckad akademisk karriär med två doktorsavhandlingar och ett framgångsrikt yrkesliv slutade i en utmattningsdepression 2013, och det var inte… Läs mer »