Linda Vesterberg - Hjärnkollambassadör

Linda Vesterberg

Lindas föreläsning lyfter ämnet sorg, ett tabubelagt ämne som så få av oss pratar om. Lika mycket som det är tabu att prata om suicid, så är det att prata om sorg. Något vi alla någon gång i livet, kommer att gå igenom. Och på ett eller annat sätt så kommer vi att sörja. I… Läs mer »

Lena Berg

Vid 69 års ålder och bosatt i Boden har Lena inte bara förvärvat värdefull erfarenhet utan även utbildat sig som Hjärnkollambassadör och samtalsledare. Lena föreläser om att vara anhörig till ett barn med funktionsvariation och allt som följer med i samhällets alla olika livssituationer. Lenas yrkeserfarenhet sträcker sig över olika områden inom vårdsektorn. Med en… Läs mer »

Helene Stenbro

Helene Stenbro är utbildare, autist, fembarnsmamma och driver kontot Autistiskt perspektiv på Facebook och Instagram.  Hon brinner för att ändra synen på autism.  Helene fick sina diagnoser, autism och ADHD, i vuxen ålder och berättar bland annat om hur utredningen gav blandade känslor och om kampen för att få utredningar för barnen. Hon ger en… Läs mer »

Evelina Öhman

Under Evelina Öhmans föreläsning får vi följa hennes resa genom barndomen. Hon vill ge en inblick från anhörigs perspektiv eftersom hon själv kände sig väldigt ensam i sin situation. Evelina föddes 1997 i Norrbotten och började sina tidiga år som vilket barn som helst. Hennes föräldrar skiljde sig när hon var väldigt liten, vilket gjorde att… Läs mer »

Greger Björklund

Under Greger Björklunds föreläsning får vi följa hans livshistoria, om erfarenheter av konflikter med skolan, barnavårdsnämnden och polisutredningar. Genom berättelsen vill Greger ge hopp och förståelse till de som lyssnar.  Greger är född och uppvuxen i en by utanför Överkalix. Under hela sin uppväxt var han överaktiv och med koncentrationssvårigheter blev skoltiden svår, han upplevde emellanåt… Läs mer »

Andreé Johansson

Andreés föreläsning handlar om den resa han har gjort från den tidiga barndomen till det vuxna livet, och hur han klarat sig igenom många saker han stött på.  Andreé är född 1992 och bodde som riktigt liten i Flemingsberg i Stockholmstrakten, men har i större delen av sitt liv bott i Piteå i Norrbotten. Han… Läs mer »

Bengt Westling

Bengt Westling

Bengt Westling är född och uppvuxen i Luleå och föreläser om ADHD och Dyslexi. Vi får följa hans resa om hur det var att få sin diagnos vid 55 års ålder. Idag lever Bengt ett meningsfullt liv med brinnande engagemang att hjälpa andra och prata om psykisk ohälsa. Missförstådd och tappade självkänslan Problemen började i… Läs mer »