Frida Svensson

Följ med Frida när hon berättar om hur det är att drabbas av psykos sjukdom, om hur det har tagit sig i uttryck under livet och hur hon hanterar sin vardag. Frida tar tillvara sina friskfaktorer på ett medvetet sätt och hämtar sin energi genom att vara i naturen.  Du får också del av hennes… Läs mer »

Pär-Erik Ek

Möt Pär-Erik som genom flera svårhanterliga trauman drabbades av bipolär sjukdom som ytterlighet. Han beskriver de livsval han gjort för att kunna fortsätta sin vandring på jorden, allt ifrån att byta karriär till att omvärdera vad som är viktigt i livet. När han drabbades av PTSD ställdes livet på ända men Pär-Erik valde att se… Läs mer »

Lindha Carlgren Wadsten

Lindha drabbas av det omöjliga i livet då hon förlorar sitt barn i en olycka. Chocken var total och tillvaron rämnade. Till en början fanns alla där, nästan så att det blev outhärdligt. Sedan kom den stora tystnaden. Vacuumet efter döden, då livet skulle byggas upp igen fast på nya villkor och då alkoholen blev… Läs mer »

Jessica Jonsson

Under Jessica Jonssons föreläsning får vi följa hennes livshistoria, psykiska ohälsa och hur hennes liv ser ut idag. Jessica kommer ursprungligen från Vaggeryd i Småland och är nu bosatt i Jönköping. När hon var 17 år dog hennes farfar, tryggheten, plötsligt vilket påverkade henne mycket. Så gjorde även de outredda diagnoserna. Jessica har varit i… Läs mer »

Andreas

Andreas föreläser om sin erfarenhet av ett destruktivt och dysfunktionellt förhållande. Att bli utsatt för våld i en nära relation och att vara medberoende till en person med psykisk sjukdom och ohälsa. Under Andreas föreläsning får vi följa hans resa från psykisk hälsa till psykisk ohälsa, att vara självdestruktiv och glömma bort sig själv till… Läs mer »

Daniel

Under Daniels föreläsning berättar han om hur han som barn långsamt hamnade i en nedåtgående spiral med depressioner och ett andligt sökande efter en mening med livet. Livet tog en vändning till det värre och Daniel hamnade i ett mörker där han tillslut blev psykotisk. Daniel är född i Göteborg men uppvuxen i en liten… Läs mer »

Stefan Gustafsson

Du slungas rakt in i ångestens vacuum, där livet inte kan levas fullt ut men landar till sist i ett lugn som vuxit sig starkare genom förändring. Stefan är en öppenhjärtig man som inte räds att prata om det som kan vara svårt och om kraften i sig själv till förändring. En inblick i upplevelsen… Läs mer »

Emma Svensson

Som 27 åring fick Emma en diagnos som hon då var obekant med. Hon delar med sig av sina erfarenheter utifrån arbete, familjeliv och egenupplevda svårigheter och att leva med de följder en utmattningsdepression kan leda till. Genom att dela sin berättelse vill Emma bidra till ökad kunskap kring psykisk ohälsa och vikten av att… Läs mer »