Hjärnkollambassadör - Sarah Berthag Ljones

Sarah Berthag Ljones

Sarah är uppvuxen tillsammans med sina syskon och mamma. Det var en bra uppväxt där Sarah tidigt lärde sig att hjälpa till hemma och att sköta skolan bra. Därför blev det tufft för henne när hennes egna barn inte klarade av de delar som för henne var så självklara. Sarah har kämpat länge för sina barns… Läs mer »

Hjärnkollambassador - Per Hansson

Per Hansson

Per föreläser om sitt liv med sent diagnostiserad bipolär sjukdom typ 2 och NPF (attentiv ADHD / förr ADD) vilket också ledde till ett mångårigt alkoholmissbruk. Mot den bakgrunden får du följa med Per på en kuperad rallysträcka genom klassresor, livskriser och olika perspektiv på livet. Från arbetargrabb till civilingenjör, högavlönad chef och ledarskapskonsult till… Läs mer »

Hjärnkollambassadör - Patrik Malmqvist

Patrik Malmqvist

I Patriks föreläsning delar han med sig av sina erfarenheter av depression och hur han lärt sig att förhålla sig till sjukdomen och sina känslor. Patrik beskriver sin uppväxt som väldigt medelsvensson och utan traumatiska händelser. Att drabbas av depression var något han hade svårt att acceptera och han berättar om problemen med att lära… Läs mer »

Linda Nordqvist

Linda är från liten by i Skåne, där hon bodde med sina föräldrar och bror. Redan tidigt i livet fick hon med chock känna hur skör tryggheten kan vara. Huset brann ner med alla barnminnen. I samband med detta var skoltiden tuff, hon klarade lektioner men kände alltid sig väldigt ensam, eller blev det tredje… Läs mer »

Erica Hårsta

Redan som barn upplevde Erica psykisk ohälsa i from av depression och utmattningssyndrom. Hon är uppväxt i ett litet samhälle utanför Uppsala där alla kände alla. När hon började skolan öppnades en ny värld, och hon kände plötsligt ingen. Från första dagen var Erica utsatt för mobbning och det fortsatte i olika former tills den… Läs mer »

Benjamin Gyllenfjärd

Hur var livet för den tonåringen som visade upp en extrovert, självsäker och social sida, men som kände sig ensam och förvirrad inuti? Hur reagerade omgivningen på denna tonåring när insidan kom fram? Och vem är han idag? Benjamin pratar om känslorna som går uppåt, neråt och allt mitt emellan. Han beskriver kaoset och stillheten… Läs mer »

Isabelle Berglund

Isabelle berättar om sina diagnoser och hon vill tala om de sidor som man oftast undviker att prata om eller belysa i samhället. Hon kände aldrig igen sig i den autismdiagnos hon fick som barn. Känslan av att det var fel drev henne till att få igenom beslutet om att pröva om autismutredningen och även… Läs mer »

Rebecka

Rebecka berättar om långa inläggningar inom slutenvården med tvångsåtgärder och om hur skolan var den bästa och värsta platsen i världen samtidigt. Hon berättar om hur hennes psykiska ohälsa tog mer och mer av hennes liv men också om hur hon själv tog tillbaka det. Fram tills hon börjar gymnasiet mår Rebecka relativt bra. Men… Läs mer »

Josef Icmen

För att ingen ska drabbas av de upplevelser som han har fått erfara vill Josef med sin föreläsning öka kunskapen om autism. Hans tips om hur man bemöter människor med autism är att ta hänsyn, ha respekt och att vara medmänsklig. Kunskapen behöver ökas i samhället men för att nå fram till berörda behöver man… Läs mer »

Katja

Från hjärtat berättar Katja följande i sin föreläsning: Ha ätstörningar som ung flicka Vara dotter till en bipolär pappa Hur depressionen hänger över henne som en överhängande mörk demon, vilken existens måste ständigt kvävas och gömmas undan. Om den får övertaget kan det leda till lidande, ångest, panikångest, psykisk smärta, paranoida vanföreställningar, tvångsvård, slutenvård och… Läs mer »