Linda Vesterberg - Hjärnkollambassadör

Linda Vesterberg

Lindas föreläsning lyfter ämnet sorg, ett tabubelagt ämne som så få av oss pratar om. Lika mycket som det är tabu att prata om suicid, så är det att prata om sorg. Något vi alla någon gång i livet, kommer att gå igenom. Och på ett eller annat sätt så kommer vi att sörja. I… Läs mer »

Tara

Presentation Tara växte upp i Stockholm med skilda föräldrar. Hon började må dåligt och ha ångest redan som litet barn. När hon var 9 år började hon självskada, vid 12 års ålder utvecklade hon ätstörningar och vid 15 års ålder så drack hon varje kväll för att kunna sova. Skolan fungerade bra men behövde tidigt anpassas då hon ofta… Läs mer »

Janna-Li Janke

Janna-Li föreläser även om sina erfarenheter av psykiatrisk slutenvård, med fokus på Brukarstyrd Inläggning. Janna-Li är HBTQ och berättar gärna om att vara ”neuroqueer”, det vill säga kombinationen autistisk och HBTQ. Hon beskriver hur det är att leva sitt liv utanför normen och sin upplevelse av att aldrig riktigt passa in någonstans. Att leva med… Läs mer »

Lena Berg

Vid 69 års ålder och bosatt i Boden har Lena inte bara förvärvat värdefull erfarenhet utan även utbildat sig som Hjärnkollambassadör och samtalsledare. Lena föreläser om att vara anhörig till ett barn med funktionsvariation och allt som följer med i samhällets alla olika livssituationer. Lenas yrkeserfarenhet sträcker sig över olika områden inom vårdsektorn. Med en… Läs mer »

Helene Stenbro

Helene Stenbro är utbildare, autist, fembarnsmamma och driver kontot Autistiskt perspektiv på Facebook och Instagram.  Hon brinner för att ändra synen på autism.  Helene fick sina diagnoser, autism och ADHD, i vuxen ålder och berättar bland annat om hur utredningen gav blandade känslor och om kampen för att få utredningar för barnen. Hon ger en… Läs mer »

Charlotte

Charlotte delar med sig av sin gripande berättelse om hur hon gjorde allt för sin son med svårmedicinerad epilepsi och atypisk autism samtidigt som hon även skulle försöka få annat i livet att fungera. Det var ett tufft liv i ständig rädsla och stress. Till slut orkade hennes kropp inte mer och hon blev helt utmattad. Vägen tillbaka tog lång… Läs mer »

Erica Hårsta

Redan som barn upplevde Erica psykisk ohälsa i from av depression och utmattningssyndrom. Hon är uppväxt i ett litet samhälle utanför Uppsala där alla kände alla. När hon började skolan öppnades en ny värld, och hon kände plötsligt ingen. Från första dagen var Erica utsatt för mobbning och det fortsatte i olika former tills den… Läs mer »

Petra Rohrer

”Att uppleva trauman och att leva med samsjuklighet” Under Petras föreläsning får man följa hennes livshistoria, hur hennes psykiska ohälsa utvecklades och hur hon idag har skapat sig ett liv där hon mår mycket bättre och där hon är mer stabil. Petra är född och uppvuxen i Stockholm, och bor sedan många år i Uppsala.… Läs mer »

Rebecka

Rebecka berättar om långa inläggningar inom slutenvården med tvångsåtgärder och om hur skolan var den bästa och värsta platsen i världen samtidigt. Hon berättar om hur hennes psykiska ohälsa tog mer och mer av hennes liv men också om hur hon själv tog tillbaka det. Fram tills hon börjar gymnasiet mår Rebecka relativt bra. Men… Läs mer »

Gunilla Almroth

Gunilla hade levt under ständig stress och press i många, många år. Som sexbarnsmamma och förskollärare fanns det få möjligheter till återhämtning. Ett av hennes barn, Kevin, har en NPF-diagnos och hon har fått kämpa för att han ska få den hjälp han har rätt till. Om detta föreläser Gunilla och Kevin om tillsammans.  De… Läs mer »