Janna-Li Janke

Janna-Li föreläser även om sina erfarenheter av psykiatrisk slutenvård, med fokus på Brukarstyrd Inläggning. Janna-Li är HBTQ och berättar gärna om att vara ”neuroqueer”, det vill säga kombinationen autistisk och HBTQ. Hon beskriver hur det är att leva sitt liv utanför normen och sin upplevelse av att aldrig riktigt passa in någonstans. Att leva med… Läs mer »

Isabelle Berglund

Isabelle berättar om sina diagnoser och hon vill tala om de sidor som man oftast undviker att prata om eller belysa i samhället. Hon kände aldrig igen sig i den autismdiagnos hon fick som barn. Känslan av att det var fel drev henne till att få igenom beslutet om att pröva om autismutredningen och även… Läs mer »

Caroline Lantz

Caroline berättar om sina erfarenheter när man inte blir tagen på allvar och hur det är när man inte blir mött i ens behov, som att bli sedd exempelvis. Caroline bor i en förort till Stockholm med möjligheten att vara nära naturen med djuren som lever vilt. Hon har även stor trädgård för att kunna… Läs mer »

Thomas Johansson

Thomas Johansson

Under Hjärnkollambassadör Thomas föreläsning får vi följa hur hans stamning tidigare hindrade honom från mycket, till hur han idag vågar utmana den och till och med prata inför hundratals människor.  Började stamma vid fyra års ålder När Thomas var fyra år började han stamma och fick börja hos talpedagog. För Thomas var det väldigt jobbigt… Läs mer »