Linda Vesterberg - Hjärnkollambassadör

Linda Vesterberg

Lindas föreläsning lyfter ämnet sorg, ett tabubelagt ämne som så få av oss pratar om. Lika mycket som det är tabu att prata om suicid, så är det att prata om sorg. Något vi alla någon gång i livet, kommer att gå igenom. Och på ett eller annat sätt så kommer vi att sörja. I… Läs mer »

Hjärnkollambassadör - Maria Morris Nilsson

Maria Morris Nilsson

Maria Morris Nilsson är en kvinna som är 54 år. Hon är en livsnjutare. Lever med sin sambo och två katter. Sonen är utflugen sen många år tillbaka, men de har fin kontakt. Maria älskar livet fast det kan gunga rejält ibland. Maria är en mycket van föreläsare och har föreläst sedan 2012. Hon upplever… Läs mer »

Petra Rohrer

”Att uppleva trauman och att leva med samsjuklighet” Under Petras föreläsning får man följa hennes livshistoria, hur hennes psykiska ohälsa utvecklades och hur hon idag har skapat sig ett liv där hon mår mycket bättre och där hon är mer stabil. Petra är född och uppvuxen i Stockholm, och bor sedan många år i Uppsala.… Läs mer »

Andrzej Burda

Andrzej har stött på många motstånd i livet genom att vara omringad av kriminalitet och missbruk i sin barndom samt genom en rad olika symtom från skilda diagnoser. Allt detta brus i vardagen ledde till slut till ett mörker inombords som urartade till självmordstankar som inte gick att komma ifrån, men Andrzej har idag vänt… Läs mer »

Ylva

”Jag var Flickan bakom pianot som från 6-års ålder tvingades bära på hemligheter som inte fick avslöjas. Av rädsla och känslor av skuld och skam föddes en stark lojalitet med mina förövare. Tystnadskulturens hårda grepp var något som höll mig fången ända in i vuxen ålder. Som litet barn var platsen bakom pianot i ”finrummet”… Läs mer »

Billie Viberg

Bakgrund Redan som barn förstod hennes mormor att det var något som var fel, men eftersom inte hon var Billies vårdnadshavare så kunde hon ingenting göra utan fick snällt stå bredvid och se på hur Billie sakta men säkert bröts ner allt längre och längre ner. Billie har varit med om sexuella övergrepp, haft ett… Läs mer »

Irja Wikström

Mycket av fokuset i Irjas föredrag handlar om vad omgivningen kan tänka på när det kommer till bemötande, att få inblick hur ett liv med psykisk sjukdom kan se ut men även om hoppet som vi inte får tappa. Irja pratar även om HBTQIA samt suicidpreventionsarbete. Irjas föreläsningar kan rikta sig till arbetsgivare och andra… Läs mer »

Stefan Henriksson

När Stefan var 2,5 år blev han och hans lillasyster omhändertagna av socialtjänsten eftersom de levde i ett hem där det förekom missbruk, övergrepp och våld. De placerades på barnhem och hamnade senare i ett familjehem där de fick växa upp. Frågor som tidigt dök upp i Stefans huvud var varför hans biologiska föräldrar inte… Läs mer »

Lars Bengtsson

Lars föreläser om sina erfarenheter av bipolär sjukdom typ 1 med konsekvenser som djupa depressioner samt manier där tankarna inte överensstämmer med verkligheten. Ett centralt tema i Lars liv har varit att börja om. Börja om med livet efter en skilsmässa, återuppta avbrutna universitets studier och hur han rest sig efter att ha fått avsked från… Läs mer »

Lilian Hamsch

Lilian föreläser om hur det var att som litet barn bli utsatt för sexuella övergrepp av en närstående. Om hur det känns att inte bli trodd och om hur hon först tog till flykten till idrotten för att sedan hitta lugnet genom alkohol. Ett lugn som blandades med totalt kaos i de destruktiva, våldsamma relationer… Läs mer »