Jenny Persson

Jenny Persson

Jenny har levt med psykisk ohälsa under hela sitt liv, men när hon fick sin diagnos Bipolär sjukdom så blev det en lättnad och hon lärde sig leva med den psykiska ohälsan. Vågade inte vara för glad Jenny har ända sedan hon var barn känt sig annorlunda och funderat mycket över livet. Jenny hade ofta… Läs mer »

Rebecka Hellström

Rebecka Hellströms berättelse inger hopp och speglar hur livet kan ta vändpunkter genom vilja och möten med andra människor. Mobbningen var vardag för Rebecka och i följd av det utvecklade hon ett självdestruktivt beteende, gentemot sig själv och i relationen med andra.  Rebecka var en levnadsglad tjej som trivdes med livet, men en dag förändrades… Läs mer »

Andreas

Andreas föreläser om sin erfarenhet av ett destruktivt och dysfunktionellt förhållande. Att bli utsatt för våld i en nära relation och att vara medberoende till en person med psykisk sjukdom och ohälsa. Andreas bor i Göteborg. Under Andreas föreläsning får vi följa hans resa från psykisk hälsa till psykisk ohälsa, att vara självdestruktiv och glömma… Läs mer »

Helen Grankvist

Under Helen Grankvists föreläsning får vi följa hennes livshistoria. Hur den psykiska ohälsan utvecklades och hur hon idag har lyckats skapa ett meningsfullt och bra liv. Helen kommer från Hammarstrand i Östra Jämtland. Hon har 6 barn, 3 flickor och 3 pojkar och 5 barnbarn. Helen har levt med psykisk ohälsa sedan barnsben tills hon… Läs mer »

Martina Hägerklint

I Martina Hägerklints föreläsning bjuds ni på en inblick i ett annorlunda föräldraskap. Att vara mamma till två döttrar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, återkommande depressioner, ångest och självskadebeteende. Hur får man ihop livet som mamma, fru, med arbete, en oändlig mängd möten och med en ständig oro för sina barn? Ända sedan barnsben har Martina varit… Läs mer »

Henrik Wenne

Henrik Wenne föreläser om hur han bakom sitt leende var i en levande mardröm och hur han inte bara överlevt, utan också numera njuter av ett trasigt liv. Henrik växte upp i Stockholm och ansågs vara en optimistisk glädjespridare genom barndomen. Bakom pannbenet började däremot en destruktiv självbild gro tidigt. Den inlärda idén att han… Läs mer »

Johanna Lindblad

Under Johanna Lindblads föreläsning berättar hon om sin resa från turbulenta känslostormar till självkännedom och acceptans.  Johanna växte upp i ett litet samhälle utanför Uppsala och kände sig tidigt osäker runt andra. Från starten av mellanstadiet blev hon mobbad och den psykiska ohälsan började i 12-årsåldern. Under sina tonår led Johanna av depressioner med självmordstankar,… Läs mer »

Paulina Bengtsson

Under Paulina Bengtssons föreläsning får ni följa hennes livshistoria som innefattar sexuellt våld där hon även tvingades in i prostitution, hur det är att leva med PTSD och trauman samt hur hon idag har vänt det hemska till något positivt. Paulina har startat en verksamhet som jobbar mot sexuellt våld där hon har arbetat i… Läs mer »

Michaela Eriksson

Michaela föreläser om sin 24 år långa resa inom vården, och hur resultatet av neuropsykologisk utredning gav henne förståelse för varför hon har vandrat genom livet med en känsla av inte vara som alla andra. Acceptans, självkänsla, och att inte se på sig själv som en individ med begränsningar har en central roll i hennes… Läs mer »

Sandra Berglund

Sandra Berglund föreläser om depressioner, ångest, självhat, självmordstankar och självmordsförsök. Ni får följa med henne tillbaka till barndomen där allt började och till tonåren då allt eskalerade. Då självmordstankar och självskadebeteenden blev hennes vardag, ett sätt att dämpa ångesten och med sina egna ord; orka dagen därpå. Sandra kommer från de värmländska skogarna i Torsby… Läs mer »