Susanne W

Susanne beskriver hur hon blev symptombärare för det otalbara, för det var lättare att fokusera på hennes egen ängslan och oro än att tala om sin mammas svårigheter. Hon berättar om vad som hjälpt henne och vad som stjälpt henne, och vad som fått Susanne att resa sig igen. Om Nisse & Greta, farmor, faster,… Läs mer »

Else-Marie Törnberg

Else-Marie har arbetat som verksamhetschef för Suicidprevention i Väst. Att ta livet av sig som en sista utväg är den yttersta konsekvensen av psykisk ohälsa. Ett steg i det förebyggande arbetet är att bryta tabun och myter kring suicid och öka kunskapen i ämnet. Else-Marie är utbildad lärare och instruktör i Psykisk Livräddning och Första hjälpen… Läs mer »

Lars Bengtsson

Lars föreläser om sina erfarenheter av bipolär sjukdom typ 1 med konsekvenser som djupa depressioner samt manier där tankarna inte överensstämmer med verkligheten. Ett centralt tema i Lars liv har varit att börja om. Börja om med livet efter en skilsmässa, återuppta avbrutna universitets studier och hur han rest sig efter att ha fått avsked från… Läs mer »

Inger M Johansson

Alla kan inte ha storlek 38……. Så inleder Inger sin föreläsning om att vara vuxen och få reda på att hon har NPF diagnosen Asperger. Inger är ambitiös och inte är rädd att ge sig i kast med det som känns viktigt i livet. Jobb och andra engagemang har alltid varit i fokus, liksom att… Läs mer »

Mari Larsson

Mari berättar i sin föreläsning om hur hon som anhörig hanterade att bli mamma till sin mamma och pappa på 1 sekund. Hur hennes liv förändrades när hon genom ett telefonsamtal fick veta att hennes mamma hade fått stroke. Och samtidigt fick hon börja hantera sin pappas demenssjukdom. Från att ha haft sitt vanliga liv… Läs mer »

Bengt Westling

Bengt Westling

Bengt Westling är född och uppvuxen i Luleå och föreläser om ADHD och Dyslexi. Vi får följa hans resa om hur det var att få sin diagnos vid 55 års ålder. Idag lever Bengt ett meningsfullt liv med brinnande engagemang att hjälpa andra och prata om psykisk ohälsa. Missförstådd och tappade självkänslan Problemen började i… Läs mer »

Gunilla Lindskog

Gunilla Lindskog

Under Gunilla Lindskogs föreläsning får vi ta del av hennes erfarenheter av att vara anhörig till en person med sexberoende och att hitta vägen ut ur medberoende. Utvecklade ett medberoende Gunilla är född i Karlskrona. Via Nyköping hamnade hon så småningom i Härnösand, dit kärleken förde henne. Det hon inte visste då var att den… Läs mer »

Susanna Lustig

Susanna Lustig

När Susanna för andra gången kände av utmattningssyndrom insåg hon att en livsstilsförändring krävdes. Vad var det som gjorde att hon än en gång var på väg in i väggen och hur skulle hon få livsglädjen tillbaka? Vad var det hon inte förstod? Susanna har erfarenhet av tredje generationers psykiska ohälsa. Susanna bor i Blekinge.

Mark Ennis

Mark Ennis föreläser på svenska eller på engelska med ett levande bildspråk och erbjuder en inblick i en livslång utmaning och den livskris som till slut landade i diagnosen ADHD vid 54 års ålder. Mark har deltagit i flera poddar på svenska och engelska där han öppet diskuterar sin bakgrund, krisen, diagnosen och vändpunkten när… Läs mer »

Marianne Jonsson

Marianne Jonsson är seniorambassadör och föreläser om sitt liv som anhörig och mamma till ett idag vuxet barn med ADHD och autism, och vilka utmaningar och glädjeämnen det har medfört.  Redan när sonen var nyfödd märkte Marianne att hon hade ett barn med mycket vilja. Under hans uppväxt ställdes de inför många utmaningar utan att egentligen få någon förklaring på varför… Läs mer »