Andreas

Andreas föreläser om sin erfarenhet av ett destruktivt och dysfunktionellt förhållande. Att bli utsatt för våld i en nära relation och att vara medberoende till en person med psykisk sjukdom och ohälsa. Andreas bor i Göteborg. Under Andreas föreläsning får vi följa hans resa från psykisk hälsa till psykisk ohälsa, att vara självdestruktiv och glömma… Läs mer »

Åsa Höij

Åsa Höij har diagnosen schizoaffektivt syndrom eller som hon säger själv: ”Jag har både schizofreni och bipolär sjukdom 2, men sista 18 åren är det mest åt Schizofrenihållet. Genom sin föreläsning vill Åsa förmedla möjligheten till återhämtning och de ofta krokiga vägarna dit. Åsa växte upp med en mamma som har psykisk sjukdom och blev… Läs mer »

Benjamin

Benjamin föreläser om sina egna erfarenheter av flykt, tvångstankar och att hitta tillbaka till ett fungerande och meningsfullt liv.  Genom sin berättelse delar Benjamin med sig av sina erfarenheter av migration och psykisk ohälsa. Han beskriver livet innan, under och efter flykten från Sri Lanka. Han berättar om den stress och påfrestning han gick igenom,… Läs mer »

Kvinna med långt hår i en fläta och en vit sjal runt halsen.

Mona Noreklint

Med humor och självdistans föreläser Mona Noreklint om erfarenheten av att vara i psykos eller psykosliknande tillstånd. Hon delar med sig av de verktyg hon använt för att ta sig ur de ångesttillstånd som följt med psykoserna. I samband med sin skilsmässa hamnade Mona i psykotiskt tillstånd. Detta vid 47 års ålder – mitt i… Läs mer »

Henrik Söder

Henrik Söder berättar i sin föreläsning om att vid sina föräldrars svåra skilsmässa och samtidiga studier på Tandläkarhögskolan så brast verkligheten totalt. Han inbillade sig att narkotikaligor jagade honom vilket förde honom mot randen till avgrunden. Efter ett hopp från femte våningen på S:t Görans sjukhus, blev han tvångsintagen på Beckomberga mentalsjukhus för psykos. Efter… Läs mer »

En kvinna med mörkt hår ler mot kameran. Hon har svarta och vita kläder på sig.

Irene

12 år gammal sitter Irene ensam på ett plan på väg till Stockholm. Kvar hemma i Uganda är mamma och syskonen. På Arlanda flygplats möts hon av en släkting. Allt är annorlunda nu. Så småningom kommer vintern och trädens löv faller ner mot marken. Irene står på skolgården och tänker på träden. Tänk om de… Läs mer »

Mikael Tell

Mikael Tell föreläser om sin återhämtning från svår psykisk ohälsa, schizoaffektivt syndrom och OCD. Från tvång, ångest och psykoser till att idag arbeta inom psykiatrin och vara lyckligt gift. I sin föreläsning berättar Mikael om sina erfarenheter av slutenvården, att ha bott i gruppboenden, varit i sysselsättning och haft boendestödjare. Med sju släppta musikalbum (Spotify,… Läs mer »