Clara Skogholt

Clara har erfarenhet av ångest och hjärntrötthet, och även av stressutlösta och suicidnära tillstånd. Efter många år av tvångsvård fick Clara nog. En insikt att våga välja livet och se sina svåra erfarenheter som styrkor istället för bara sår. Som tonåring hade Clara ångest och kom i kontakt med Barn och ungdomspsykiatrin. Hon var fjorton… Läs mer »

Åsa Höij

Åsa Höij har diagnosen schizoaffektivt syndrom eller som hon säger själv: ”Jag har både schizofreni och bipolär sjukdom 2, men sista 18 åren är det mest åt Schizofrenihållet. Genom sin föreläsning vill Åsa förmedla möjligheten till återhämtning och de ofta krokiga vägarna dit. Åsa växte upp med en mamma som har psykisk sjukdom och blev… Läs mer »

Mona Noreklint

Med humor och självdistans föreläser Mona Noreklint om erfarenheten av att vara i psykos eller psykosliknande tillstånd. Hon delar med sig av de verktyg hon använt för att ta sig ur de ångesttillstånd som följt med psykoserna. I samband med sin skilsmässa hamnade Mona i psykotiskt tillstånd. Detta vid 47 års ålder – mitt i… Läs mer »

Henrik Söder

Henrik Söder berättar väldigt öppet och levande om sin resa genom vanföreställningar, paranoia, rösthörande, tvångsvård, tvångsåtgärder, slutenvård och den öppna psykosvården med boendestöd, sysselsättning och färdtjänst. Men också om olika myndighetskontakter genom åren. Henriks berättelse handlar mycket om att förmedla hopp och hur han mot alla odds lyckas ta sig tillbaka och idag är fri… Läs mer »

Mikael Tell

Mikael Tell föreläser om sin återhämtning från svår psykisk ohälsa, schizoaffektivt syndrom och OCD. Från tvång, ångest och psykoser till att idag arbeta inom psykiatrin och vara lyckligt gift. I sin föreläsning berättar Mikael om sina erfarenheter av slutenvården, att ha bott i gruppboenden, varit i sysselsättning och haft boendestödjare. Med sju släppta musikalbum (Spotify,… Läs mer »