Åsa Roos Johansson

Under den starka trygga ytan, som har fixat familj och jobb i alla år, fanns en sårbarhet som Åsa inte visade. Åsa växte upp på 60- och 70-talen i en liten bruksort i Hälsingland. Det var en tid utan fasta regler. Som storasyster skulle Åsa sköta sig föredömligt. Under dessa förhållanden utvecklade Åsa överlevnadsstrategier. Åsa… Läs mer »

Andrzej Burda

Andrzej har stött på många motstånd i livet genom att vara omringad av kriminalitet och missbruk i sin barndom samt genom en rad olika symtom från skilda diagnoser. Allt detta brus i vardagen ledde till slut till ett mörker inombords som urartade till självmordstankar som inte gick att komma ifrån, men Andrzej har idag vänt… Läs mer »

Ylva

”Jag var Flickan bakom pianot som från 6-års ålder tvingades bära på hemligheter som inte fick avslöjas. Av rädsla och känslor av skuld och skam föddes en stark lojalitet med mina förövare. Tystnadskulturens hårda grepp var något som höll mig fången ända in i vuxen ålder. Som litet barn var platsen bakom pianot i ”finrummet”… Läs mer »

Marielle Back

Bakgrund Sedan barnsben har Marielle varit extra känslig, för kritik, andras energier och trauman. Alltid känt in vad andra har för behov före sina egna. Växt upp utan pappa, och med en mamma som haft psykisk ohälsa i perioder. Då hennes föräldrar inte var lika emotionellt mogna alltid, fick Marielle ta på sig föräldrarollen tidigt.… Läs mer »

Vivi

Vivi övergavs i Colombia som litet barn och adopterades till Sverige. I sin föreläsning tar hon oss med på sin resa genom livet. Hur hon som utlandsadopterad och med ett utseende som tydligt avvek från normen i Sverige, tidigt utvecklade ett omfattande kontrollbehov och ett starkt självhat. Hur hon desperat ville passa in men ständigt… Läs mer »

Malin Lindén

Likt en hörnbit i ett runt pussel har Malin aldrig riktigt passat in. Hon har haft människor omkring sig men alltid känt sig ensam och utanför. Ensamheten och de mörka tankarna hon hade om sig själv höll på att kosta henne livet, inte bara en gång utan flera. Malin uppfattas ofta som tyst och tillbakadragen… Läs mer »

Stefan Henriksson

När Stefan var 2,5 år blev han och hans lillasyster omhändertagna av socialtjänsten eftersom de levde i ett hem där det förekom missbruk, övergrepp och våld. De placerades på barnhem och hamnade senare i ett familjehem där de fick växa upp. Frågor som tidigt dök upp i Stefans huvud var varför hans biologiska föräldrar inte… Läs mer »

Charlotte Claesson

Under Charlottes föreläsning får vi följa hennes historia, hur det har varit att växa upp med odiagnostiserad autism, mobbing och bipolär sjukdom. Charlotte har med åren skaffat sig strategier för att skapa sig ett bra liv trots sina funktionsnedsättningar.

 Charlotte hade en väldigt tuff skoltid med mycket mobbing och lärare som inte förstod Charlotte och… Läs mer »

Matilda Johansson

Matilda har många olika erfarenheter att dela med sig av. Hur är det tillexempel att få ADHD-diagnos i vuxen ålder? Vi får höra Matilda berätta om hur det är att ha en pappa som är alkoholist och att vara medberoende redan som barn. Och varför fångades Matilda inte upp tidigare?  Hon sökte hjälp genom hela… Läs mer »

Martina Hägerklint

I Martina Hägerklints föreläsning bjuds ni på en inblick i ett annorlunda föräldraskap. Att vara mamma till två döttrar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, återkommande depressioner, ångest och självskadebeteende. Hur får man ihop livet som mamma, fru, med arbete, en oändlig mängd möten och med en ständig oro för sina barn? Ända sedan barnsben har Martina varit… Läs mer »