Johanna Jalkstam

En sorgeprocess kan se olika ut och är individuell. Johanna Jalkstam delar sin berättelse om att må bra till att bli helt krossad under sorgens vingar. Att processa och bearbeta sorg till att få ett pussel som går ihop igen trots att en stor bit fattas. Johanna är född och uppvuxen i Vetlanda och hade… Läs mer »

Andreas

Andreas föreläser om sin erfarenhet av ett destruktivt och dysfunktionellt förhållande. Att bli utsatt för våld i en nära relation och att vara medberoende till en person med psykisk sjukdom och ohälsa. Andreas bor i Göteborg. Under Andreas föreläsning får vi följa hans resa från psykisk hälsa till psykisk ohälsa, att vara självdestruktiv och glömma… Läs mer »

Jeannette Kallin

Under Jeannette Kallins föreläsning får vi följa hennes livshistoria, hur den psykiska ohälsan utvecklades och hur hon idag har lyckats skapa ett meningsfullt och bra liv. Jeannette växte upp i en dysfunktionell familj med alkohol och våld i sin vardag under sina första levnadsår. När det ena våldet runt henne slutade tog det andra strax vid, det… Läs mer »

Helen Grankvist

Under Helen Grankvists föreläsning får vi följa hennes livshistoria. Hur den psykiska ohälsan utvecklades och hur hon idag har lyckats skapa ett meningsfullt och bra liv. Helen kommer från Hammarstrand i Östra Jämtland. Hon har 6 barn, 3 flickor och 3 pojkar och 5 barnbarn. Helen har levt med psykisk ohälsa sedan barnsben tills hon… Läs mer »

Henrik Wenne

Henrik Wenne föreläser om hur han bakom sitt leende var i en levande mardröm och hur han inte bara överlevt, utan också numera njuter av ett trasigt liv. Henrik växte upp i Stockholm och ansågs vara en optimistisk glädjespridare genom barndomen. Bakom pannbenet började däremot en destruktiv självbild gro tidigt. Den inlärda idén att han… Läs mer »

Paulina Bengtsson

Under Paulina Bengtssons föreläsning får ni följa hennes livshistoria som innefattar sexuellt våld där hon även tvingades in i prostitution, hur det är att leva med PTSD och trauman samt hur hon idag har vänt det hemska till något positivt. Paulina har startat en verksamhet som jobbar mot sexuellt våld där hon har arbetat i… Läs mer »

Annika Wihlborg

Under Annika Wihlborgs föreläsning berättar hon om hur hon efter sin andra skilsmässa, mitt i livet, drabbades av en psykossjukdom. Hur psykosskoven utlöstes vid varje tillfälle av överansträngning vid olika separationer, hur hon kom vidare och hur hennes liv ser ut idag. Annika är en Malmötös, som har varit hemstaden trogen, förutom under några år… Läs mer »

Jill C. Faulkner

Jill föreläser om sin erfarenhet av autism och om hur hon med rätt stöd och verktyg lärde sig hantera sina svårigheter.

Nathalie-Stevens

Nathalie Stevens

Nathalie Stevens föreläser om hennes liv som tonåring, ångest och övergrepp. Hon vill bryta tystnaden kring incestövergrepp och att fler ungdomar ska våga prata öppet om psykisk ohälsa. Nathalie berättar om hur hon vågade berätta sin hemlighet och hur hon idag lever fri från den psykiska ohälsan med hjälp av professionell hjälp. Det som utåt sett verkade… Läs mer »

Ronia

Att sitta i fängelse som barn, växa upp med en mamma med schizofreni, omges av stigma och att migrera till ett nytt land är några av de saker som Ronia har erfarenhet av. Trots alla trauman och hinder har hon lyckats hitta strategier som får hennes liv att fungera väl idag. Ronia använder sina erfarenheter… Läs mer »