Andreas

Andreas föreläser om sin erfarenhet av ett destruktivt och dysfunktionellt förhållande. Att bli utsatt för våld i en nära relation och att vara medberoende till en person med psykisk sjukdom och ohälsa. Andreas bor i Göteborg. Under Andreas föreläsning får vi följa hans resa från psykisk hälsa till psykisk ohälsa, att vara självdestruktiv och glömma… Läs mer »

Daniel

Under Daniels föreläsning berättar han om hur han som barn långsamt hamnade i en nedåtgående spiral med depressioner och ett andligt sökande efter en mening med livet. Livet tog en vändning till det värre och Daniel hamnade i ett mörker där han tillslut blev psykotisk. Daniel är född i Göteborg men uppvuxen i en liten… Läs mer »

Mona Nilsson

Under Mona Nilssons föreläsning får vi höra om hur den psykiska ohälsan utvecklades och upplevdes och hur hon tog sig ur densamma. Idag lever Mona ett gott liv. Monas båda föräldrar förlorade tidigt sina mödrar, vid två månaders respektive sex års ålder. På den tiden existerade inte någon bearbetning av traumat varken för barn eller… Läs mer »

Mats Arndtzén

Under Mats Arndtzéns föreläsning får vi följa hans livshistoria, hur den psykiska ohälsan utvecklades och hur han idag har lyckats skapa ett bra och meningsfullt liv. Mats är född 1965 och har levt hela sitt liv i Västerbotten. Han bor i Umeå sedan 1980. Under grundskolan blev han länge mobbad och har känt sig ensam… Läs mer »

Henrik Wenne

Henrik Wenne föreläser om hur han bakom sitt leende var i en levande mardröm och hur han inte bara överlevt, utan också numera njuter av ett trasigt liv. Henrik växte upp i Stockholm och ansågs vara en optimistisk glädjespridare genom barndomen. Bakom pannbenet började däremot en destruktiv självbild gro tidigt. Den inlärda idén att han… Läs mer »

Annika Wihlborg

Under Annika Wihlborgs föreläsning berättar hon om hur hon efter sin andra skilsmässa, mitt i livet, drabbades av en psykossjukdom. Hur psykosskoven utlöstes vid varje tillfälle av överansträngning vid olika separationer, hur hon kom vidare och hur hennes liv ser ut idag. Annika är en Malmötös, som har varit hemstaden trogen, förutom under några år… Läs mer »

Veronica Pålsson

Veronica föreläser om sina erfarenheter av att drabbas av en förlossningspsykos och om hur hon senare diagnostiserades med bipolär sjukdom typ 1.

Lisa Isha Förander

Lisa Förander berättar öppet, starkt och reflekterande om sin resa från psykisk ohälsa, tvångsvård och psykoser till mentalt stark, balanserad och friskskriven. Lisa bor i Stockholm.

Ylva Kristina Larsson

Ylva Kristina Larsson har en lång erfarenhet av psykisk ohälsa och många vårdinstanser genom åren. Idag är hon helt sjukskriven men arbetar engagerat i frågor kring psykisk ohälsa. Ylva har erfarenhet av bipolär sjukdom, ADHD, C-PTSD, blandberoende, tvång, psykosliknande tillstånd och tidigare självskadebeteende. Ylva är född och uppväxt i Uppsala och har tidigare vistats på… Läs mer »

Karin Svedberg

Hur är det att ha panikångest och vara rädd för att bli galen, och sedan bli psykotisk? Utifrån egna upplevelser berättar Karin Svedberg om hur verkligheten bytte skepnad och hur livet blev efteråt. Om hur hon fick rita om kartan över tillvaron, när precis allt förändrades, och övervinna rädslor och skam. Under tonåren utvecklade Karin… Läs mer »