Tara

Presentation Tara växte upp i Stockholm med skilda föräldrar. Hon började må dåligt och ha ångest redan som litet barn. När hon var 9 år började hon självskada, vid 12 års ålder utvecklade hon ätstörningar och vid 15 års ålder så drack hon varje kväll för att kunna sova. Skolan fungerade bra men behövde tidigt anpassas då hon ofta… Läs mer »

Erica Hårsta

Redan som barn upplevde Erica psykisk ohälsa i from av depression och utmattningssyndrom. Hon är uppväxt i ett litet samhälle utanför Uppsala där alla kände alla. När hon började skolan öppnades en ny värld, och hon kände plötsligt ingen. Från första dagen var Erica utsatt för mobbning och det fortsatte i olika former tills den… Läs mer »

Hannah Harvigsson

Stå ut, stanna kvar Hannah berättar om sin uppväxt, om hur hon tidigt blev kallad för pojkflicka…hur hon av jämnåriga betraktades som annorlunda vilket i en förlängning födde en känsla av utanförskap. Ett utanförskap som på skolgården tog sig uttryck i både fysisk och psykisk mobbing. Detta resulterade i en dålig självkänsla som hon kämpade… Läs mer »

Katja

Från hjärtat berättar Katja följande i sin föreläsning: Ha ätstörningar som ung flicka Vara dotter till en bipolär pappa Hur depressionen hänger över henne som en överhängande mörk demon, vilken existens måste ständigt kvävas och gömmas undan. Om den får övertaget kan det leda till lidande, ångest, panikångest, psykisk smärta, paranoida vanföreställningar, tvångsvård, slutenvård och… Läs mer »

Lisa Backelin

Ni kommer att få ta del av Lisas liv med diagnoserna och stunderna när livet inte längre ville levas men också till en vändpunkt som fick henne att se ljusare på framtiden. Från att känna sig ensam trots många människor ikring sig, till att känna sig som en del av något större. Från att inte… Läs mer »

Sanna Sandahl & Leia

Sanna berättar om att hon alltid varit annorlunda genom hela uppväxten och att sent i livet få sin diagnos (ADHD och Asperger) Hur hon ställs inför olika situationer i vardagen där hon ofta frågar sig; – vad är normalt att orka? – vad är normalt att hinna? – hur är normalt att vara/säga? Vad är… Läs mer »

Marielle Back

Bakgrund Sedan barnsben har Marielle varit extra känslig, för kritik, andras energier och trauman. Alltid känt in vad andra har för behov före sina egna. Växt upp utan pappa, och med en mamma som haft psykisk ohälsa i perioder. Då hennes föräldrar inte var lika emotionellt mogna alltid, fick Marielle ta på sig föräldrarollen tidigt.… Läs mer »

Anna Karin Eriksson

Anna Karin berättar om vilken behandling som hjälpt och vilka strategier hon har idag för att må så bra som möjligt och njuta av livet som är här och nu. Nu längtar hon efter att komma ut och arbeta igen. Anna Karin växte upp utanför Stockholm som ett ängsligt barn som mådde som bäst innan… Läs mer »

Kela

“Jag vet om att det jag tänker inte är sant, men mina känslor vet inte det”. Kela har bipolär och har ADHD samt har haft OCD sedan hon var 6 år gammal. Idag jobbar Kela med personlighetsutvecklande stödgrupper för personer med OCD och deras anhöriga. Hon föreläser om hur det är att leva med psykisk… Läs mer »

Malin Lindén

Likt en hörnbit i ett runt pussel har Malin aldrig riktigt passat in. Hon har haft människor omkring sig men alltid känt sig ensam och utanför. Ensamheten och de mörka tankarna hon hade om sig själv höll på att kosta henne livet, inte bara en gång utan flera. Malin uppfattas ofta som tyst och tillbakadragen… Läs mer »