Isabelle Berglund

Isabelle berättar om sina diagnoser och hon vill tala om de sidor som man oftast undviker att prata om eller belysa i samhället. Hon kände aldrig igen sig i den autismdiagnos hon fick som barn. Känslan av att det var fel drev henne till att få igenom beslutet om att pröva om autismutredningen och även… Läs mer »

Hannah Harvigsson

Stå ut, stanna kvar Hannah berättar om sin uppväxt, om hur hon tidigt blev kallad för pojkflicka…hur hon av jämnåriga betraktades som annorlunda vilket i en förlängning födde en känsla av utanförskap. Ett utanförskap som på skolgården tog sig uttryck i både fysisk och psykisk mobbing. Detta resulterade i en dålig självkänsla som hon kämpade… Läs mer »

Billie Viberg

Bakgrund Redan som barn förstod hennes mormor att det var något som var fel, men eftersom inte hon var Billies vårdnadshavare så kunde hon ingenting göra utan fick snällt stå bredvid och se på hur Billie sakta men säkert bröts ner allt längre och längre ner. Billie har varit med om sexuella övergrepp, haft ett… Läs mer »

Marielle Back

Bakgrund Sedan barnsben har Marielle varit extra känslig, för kritik, andras energier och trauman. Alltid känt in vad andra har för behov före sina egna. Växt upp utan pappa, och med en mamma som haft psykisk ohälsa i perioder. Då hennes föräldrar inte var lika emotionellt mogna alltid, fick Marielle ta på sig föräldrarollen tidigt.… Läs mer »

Stefan Henriksson

När Stefan var 2,5 år blev han och hans lillasyster omhändertagna av socialtjänsten eftersom de levde i ett hem där det förekom missbruk, övergrepp och våld. De placerades på barnhem och hamnade senare i ett familjehem där de fick växa upp. Frågor som tidigt dök upp i Stefans huvud var varför hans biologiska föräldrar inte… Läs mer »

Clara Skogholt

Clara har erfarenhet av ångest och hjärntrötthet, och även av stressutlösta och suicidnära tillstånd. Efter många år av tvångsvård fick Clara nog. En insikt att våga välja livet och se sina svåra erfarenheter som styrkor istället för bara sår. Som tonåring hade Clara ångest och kom i kontakt med Barn och ungdomspsykiatrin. Hon var fjorton… Läs mer »

Agneta Hudding

Under Agneta Huddings föreläsning får vi följa med på en tung och lång vandring genom psykiatrisk slutenvård, svårt självskadebeteende och diagnoser som Bipolär sjukdom samt Emotionellt instabilt personlighetssyndrom, lite växelvis. ”Det är nyårsafton 1989 och jag kliver ut på trappan till Härnösand Domkyrka. Jag är 26 år, och har precis blivit prästvigd. Jag börjar det… Läs mer »

Åsa Olsson

Åsa Olsson föreläser om hur hon vid 28 års ålder fick diagnosen Aspergers syndrom. Hon berättar också om sina erfarenheter av ångest, utmattning, av vården och myndighetskontakter som Arbetsförmedlingen och LSS. Åsa är född, uppvuxen och boende i Jämtland. I sin föreläsning Åsa berättar öppet och levande om sitt liv. Om en fin uppväxt, en… Läs mer »

Ylva Kristina Larsson

Ylva Kristina Larsson har en lång erfarenhet av psykisk ohälsa och många vårdinstanser genom åren. Idag är hon helt sjukskriven men arbetar engagerat i frågor kring psykisk ohälsa. Ylva har erfarenhet av bipolär sjukdom, ADHD, C-PTSD, blandberoende, tvång, psykosliknande tillstånd och tidigare självskadebeteende. Ylva är född och uppväxt i Uppsala och har tidigare vistats på… Läs mer »

Erik Widlund

I Erik Widlunds föreläsning så får vi följa honom när han hamnar i en oönskad livssituation. Där den psykiska ohälsan tog över och lämnade ett tomt skal av hans tidigare jag och för honom var självmord den enda lösningen. Vid hans sida kämpade hans mor dag och natt för att hålla honom vid liv.  Erik… Läs mer »