Jenny Persson

Jenny Persson

Jenny har levt med psykisk ohälsa under hela sitt liv, men när hon fick sin diagnos Bipolär sjukdom så blev det en lättnad och hon lärde sig leva med den psykiska ohälsan. Vågade inte vara för glad Jenny har ända sedan hon var barn känt sig annorlunda och funderat mycket över livet. Jenny hade ofta… Läs mer »

Andreas

Andreas föreläser om sin erfarenhet av ett destruktivt och dysfunktionellt förhållande. Att bli utsatt för våld i en nära relation och att vara medberoende till en person med psykisk sjukdom och ohälsa. Andreas bor i Göteborg. Under Andreas föreläsning får vi följa hans resa från psykisk hälsa till psykisk ohälsa, att vara självdestruktiv och glömma… Läs mer »

Sara Westlund

Under Sara Westlunds föreläsning får vi följa hennes resa genom livet, hur det är att leva med en bipolär diagnos och hur vardagen har sett ut genom skoven. Sara kom till Sverige, då hon blev adopterad, när hon var runt 1 år gammal. Men det var först vid 27 års ålder som hon fick sin… Läs mer »

Mona Nilsson

Under Mona Nilssons föreläsning får vi höra om hur den psykiska ohälsan utvecklades och upplevdes och hur hon tog sig ur densamma. Idag lever Mona ett gott liv. Monas båda föräldrar förlorade tidigt sina mödrar, vid två månaders respektive sex års ålder. På den tiden existerade inte någon bearbetning av traumat varken för barn eller… Läs mer »

Erika Wilhelmsson

Erika Wilhelmsson föreläser om att växa upp med ångest och depressioner sedan 14 års ålder och svårigheten att vara sitt eget verktyg för att bromsa. Att bli diagnostiserad med ADHD vid 33 års ålder och allt vad det innebär samt kunna förstå sig själv och sitt agerande i olika situationer. Förutom sin egen ohälsa så… Läs mer »

Veronica Pålsson

Veronica föreläser om sina erfarenheter av att drabbas av en förlossningspsykos och om hur hon senare diagnostiserades med bipolär sjukdom typ 1.

Lisa Isha Förander

Lisa Förander berättar öppet, starkt och reflekterande om sin resa från psykisk ohälsa, tvångsvård och psykoser till mentalt stark, balanserad och friskskriven. Lisa bor i Stockholm.

Erik Bring

Erik delar med sig av sina erfarenheter av ångest, panikattacker, suicidtankar och tvångsvård och hur han genom musiken fann ett syfte att kämpa vidare.

Sandra Berglund

Sandra Berglund föreläser om depressioner, ångest, självhat, självmordstankar och självmordsförsök. Ni får följa med henne tillbaka till barndomen där allt började och till tonåren då allt eskalerade. Då självmordstankar och självskadebeteenden blev hennes vardag, ett sätt att dämpa ångesten och med sina egna ord; orka dagen därpå. Sandra kommer från de värmländska skogarna i Torsby… Läs mer »

Ylva Kristina Larsson

Ylva Kristina Larsson har en lång erfarenhet av psykisk ohälsa och många vårdinstanser genom åren. Idag är hon helt sjukskriven men arbetar engagerat i frågor kring psykisk ohälsa. Ylva har erfarenhet av bipolär sjukdom, ADHD, C-PTSD, blandberoende, tvång, psykosliknande tillstånd och tidigare självskadebeteende. Ylva är född och uppväxt i Uppsala och har tidigare vistats på… Läs mer »