Tara

Presentation Tara växte upp i Stockholm med skilda föräldrar. Hon började må dåligt och ha ångest redan som litet barn. När hon var 9 år började hon självskada, vid 12 års ålder utvecklade hon ätstörningar och vid 15 års ålder så drack hon varje kväll för att kunna sova. Skolan fungerade bra men behövde tidigt anpassas då hon ofta… Läs mer »

Hjärnkollambassadör - Maria Morris Nilsson

Maria Morris Nilsson

Maria Morris Nilsson är en kvinna som är 54 år. Hon är en livsnjutare. Lever med sin sambo och två katter. Sonen är utflugen sen många år tillbaka, men de har fin kontakt. Maria älskar livet fast det kan gunga rejält ibland. Maria är en mycket van föreläsare och har föreläst sedan 2012. Hon upplever… Läs mer »

Hjärnkollambassador - Per Hansson

Per Hansson

Per föreläser om sitt liv med sent diagnostiserad bipolär sjukdom typ 2 och NPF (attentiv ADHD / förr ADD) vilket också ledde till ett mångårigt alkoholmissbruk. Mot den bakgrunden får du följa med Per på en kuperad rallysträcka genom klassresor, livskriser och olika perspektiv på livet. Från arbetargrabb till civilingenjör, högavlönad chef och ledarskapskonsult till… Läs mer »

Linda Nordqvist

Linda är från liten by i Skåne, där hon bodde med sina föräldrar och bror. Redan tidigt i livet fick hon med chock känna hur skör tryggheten kan vara. Huset brann ner med alla barnminnen. I samband med detta var skoltiden tuff, hon klarade lektioner men kände alltid sig väldigt ensam, eller blev det tredje… Läs mer »

Benjamin Gyllenfjärd

Hur var livet för den tonåringen som visade upp en extrovert, självsäker och social sida, men som kände sig ensam och förvirrad inuti? Hur reagerade omgivningen på denna tonåring när insidan kom fram? Och vem är han idag? Benjamin pratar om känslorna som går uppåt, neråt och allt mitt emellan. Han beskriver kaoset och stillheten… Läs mer »

Katja

Från hjärtat berättar Katja följande i sin föreläsning: Ha ätstörningar som ung flicka Vara dotter till en bipolär pappa Hur depressionen hänger över henne som en överhängande mörk demon, vilken existens måste ständigt kvävas och gömmas undan. Om den får övertaget kan det leda till lidande, ångest, panikångest, psykisk smärta, paranoida vanföreställningar, tvångsvård, slutenvård och… Läs mer »

Marilouise Toris

Bakgrund Redan som barn var Marilouise högpresterande, både i skolan och inom idrotten, och det fortsatte till yrkeslivet där hon under de sista åren arbetade som gruppchef inom Polisen. Tills det en dag tog stopp. För många svåra händelser gjorde att Marilouise inte orkade hantera allt längre, och det resulterade till sist i att hon… Läs mer »

Ingela Lindkvist

Vad kan åhöraren förvänta sig av föreläsningen? Ingela kommer ta med dig som lyssnare på resan genom den tid som kantats av psykisk ohälsa. Resan som invaderades av bl.a. kraftig ångest och väldigt många, långa depressioner. Vi kan också få höra om ”stämplar i pannan” samt andra erfarenheter från livets baksida som med tiden blev… Läs mer »

Marielle Back

Bakgrund Sedan barnsben har Marielle varit extra känslig, för kritik, andras energier och trauman. Alltid känt in vad andra har för behov före sina egna. Växt upp utan pappa, och med en mamma som haft psykisk ohälsa i perioder. Då hennes föräldrar inte var lika emotionellt mogna alltid, fick Marielle ta på sig föräldrarollen tidigt.… Läs mer »

Kela

“Jag vet om att det jag tänker inte är sant, men mina känslor vet inte det”. Kela har bipolär och har ADHD samt har haft OCD sedan hon var 6 år gammal. Idag jobbar Kela med personlighetsutvecklande stödgrupper för personer med OCD och deras anhöriga. Hon föreläser om hur det är att leva med psykisk… Läs mer »