Bengt Westling

Bengt Westling

Bengt Westling är född och uppvuxen i Luleå och föreläser om ADHD och Dyslexi. Vi får följa hans resa om hur det var att få sin diagnos vid 55 års ålder. Idag lever Bengt ett meningsfullt liv med brinnande engagemang att hjälpa andra och prata om psykisk ohälsa. Missförstådd och tappade självkänslan Problemen började i… Läs mer »

Momma Merzi

Momma Merzis

Under Momma Merzis föreläsning får vi följa med på en resa från hans uppväxt i ett invandrartätt område där familjen kämpar för att få mat på bordet. Hur han väljer den kriminella banan med droger och har suicidtankar när livet inte blev som han tänkt. Att gå från att inte ha en tilltro till samhället… Läs mer »

Kvinna i kort, brunt hår och glasögon, med en rosa sjal runt halsen.

Gunnegerd Johansson

Gunnegerd Johansson föreläser utifrån sina erfarenheter av att ha vuxit upp med närståendes hot om och senare genomförande av suicid samt om sin egen erfarenhet av psykisk ohälsa. Som barn blev Gunnegerd sexuellt utnyttjad, vilket har påverkat även hennes vuxenliv. Som arbetsmyra och egenföretagare använde Gunnegerd alkohol som självmedicinering tills hon inte längre höll ihop… Läs mer »

Camilla ”Charlie” Tiljander

Camilla ”Charlie” Tilljander berättar om sitt liv, sin uppväxt och sina år som pillertrillare, polis och psykpatient. Charlie bjuder in till sitt innersta och delar med sig av sin krokiga väg till den hon är idag. Charlie var den där udda särlingen som gick för sig själv. Hon återfanns ofta i skogen eller på biblioteket.… Läs mer »