Linda Vesterberg - Hjärnkollambassadör

Linda Vesterberg

Lindas föreläsning lyfter ämnet sorg, ett tabubelagt ämne som så få av oss pratar om. Lika mycket som det är tabu att prata om suicid, så är det att prata om sorg. Något vi alla någon gång i livet, kommer att gå igenom. Och på ett eller annat sätt så kommer vi att sörja. I… Läs mer »

Hjärnkollambassador - Per Hansson

Per Hansson

Per föreläser om sitt liv med sent diagnostiserad bipolär sjukdom typ 2 och NPF (attentiv ADHD / förr ADD) vilket också ledde till ett mångårigt alkoholmissbruk. Mot den bakgrunden får du följa med Per på en kuperad rallysträcka genom klassresor, livskriser och olika perspektiv på livet. Från arbetargrabb till civilingenjör, högavlönad chef och ledarskapskonsult till… Läs mer »

Bengt Westling

Bengt Westling

Bengt Westling är född och uppvuxen i Luleå och föreläser om ADHD och Dyslexi. Vi får följa hans resa om hur det var att få sin diagnos vid 55 års ålder. Idag lever Bengt ett meningsfullt liv med brinnande engagemang att hjälpa andra och prata om psykisk ohälsa. Missförstådd och tappade självkänslan Problemen började i… Läs mer »

Momma Merzi

Momma Merzis

Under Momma Merzis föreläsning får vi följa med på en resa från hans uppväxt i ett invandrartätt område där familjen kämpar för att få mat på bordet. Hur han väljer den kriminella banan med droger och har suicidtankar när livet inte blev som han tänkt. Att gå från att inte ha en tilltro till samhället… Läs mer »

Camilla ”Charlie” Tiljander

Camilla ”Charlie” Tilljander berättar om sitt liv, sin uppväxt och sina år som pillertrillare, polis och psykpatient. Charlie bjuder in till sitt innersta och delar med sig av sin krokiga väg till den hon är idag. Charlie var den där udda särlingen som gick för sig själv. Hon återfanns ofta i skogen eller på biblioteket.… Läs mer »