Hjärnkollambassadör - Maria Morris Nilsson

Maria Morris Nilsson

Maria Morris Nilsson är en kvinna som är 54 år. Hon är en livsnjutare. Lever med sin sambo och två katter. Sonen är utflugen sen många år tillbaka, men de har fin kontakt. Maria älskar livet fast det kan gunga rejält ibland. Maria är en mycket van föreläsare och har föreläst sedan 2012. Hon upplever… Läs mer »

Annsofi Ekhaga

Annsofi är 43 år, är född i Vingåker. Säger att hon kommer från Åkersberga. Hon är också en mamma, fru, arbetstagare och vän, däremot om du undrar och frågar så har Annsofi också diagnoserna ADHD och a-typisk autism. Annsofi var barn, tonåring, ung vuxen och även småbarnsmamma innan hon förstår, varför hon alltid hamnade i… Läs mer »

Hjärnkollambassador - Per Hansson

Per Hansson

Per föreläser om sitt liv med sent diagnostiserad bipolär sjukdom typ 2 och NPF (attentiv ADHD / förr ADD) vilket också ledde till ett mångårigt alkoholmissbruk. Mot den bakgrunden får du följa med Per på en kuperad rallysträcka genom klassresor, livskriser och olika perspektiv på livet. Från arbetargrabb till civilingenjör, högavlönad chef och ledarskapskonsult till… Läs mer »

Linda Nordqvist

Linda är från liten by i Skåne, där hon bodde med sina föräldrar och bror. Redan tidigt i livet fick hon med chock känna hur skör tryggheten kan vara. Huset brann ner med alla barnminnen. I samband med detta var skoltiden tuff, hon klarade lektioner men kände alltid sig väldigt ensam, eller blev det tredje… Läs mer »

Helene Stenbro

Helene Stenbro är utbildare, autist, fembarnsmamma och driver kontot Autistiskt perspektiv på Facebook och Instagram.  Hon brinner för att ändra synen på autism.  Helene fick sina diagnoser, autism och ADHD, i vuxen ålder och berättar bland annat om hur utredningen gav blandade känslor och om kampen för att få utredningar för barnen. Hon ger en… Läs mer »

Anders Jansson

När du lyssnar på Anders ställs du inför faktum gällande barndomens avgörande för framtiden. Bemötandet, omsorgen och stödet som uteblev under Anders uppväxt ledde till svårhanterliga situationer. Anders uppfostrades och växte upp i en dysfunktionell familj som har satt spår i honom än idag. Han växte upp utan vetskapen om att han behövde hjälp. Uppväxten… Läs mer »

Hannah Harvigsson

Stå ut, stanna kvar Hannah berättar om sin uppväxt, om hur hon tidigt blev kallad för pojkflicka…hur hon av jämnåriga betraktades som annorlunda vilket i en förlängning födde en känsla av utanförskap. Ett utanförskap som på skolgården tog sig uttryck i både fysisk och psykisk mobbing. Detta resulterade i en dålig självkänsla som hon kämpade… Läs mer »

Angelica Larsson

Angelica berättar om hur hennes liv har sett ut fram till idag och vilka vändpunkter som varit viktiga för att få en bra samvaro. Hon tar oss med på en resa där hon berättar hur svårt det kan vara att växa upp och gå i skolan där höga krav, skönhetsideal och känslan av att vara… Läs mer »

Lisa Backelin

Ni kommer att få ta del av Lisas liv med diagnoserna och stunderna när livet inte längre ville levas men också till en vändpunkt som fick henne att se ljusare på framtiden. Från att känna sig ensam trots många människor ikring sig, till att känna sig som en del av något större. Från att inte… Läs mer »

Anders Nilsson

När Anders var 54 år fick han diagnoserna ADHD och Asperger fastställda och många pusselbitar föll på plats.   Efter att ha levt utefter scheman och en strukturerad vardag utifrån sin sons diagnoser rasade hans värld ihop när hans son flyttade och tog strukturen med sig.   När Anders började att läsa om diagnoserna var det… Läs mer »