L-G Persson

Medberoende – arv, miljö, händelser. Medberoende är ett begrepp som många gånger används som ett ”skällsord” för att påvisa när någon har svårt att släppa kontrollen samt, – eller hjälper någon så mycket att det blir skadligt för de inblandade. Detta stämmer – men det finns ofta en större problematik som är bakomliggande och som… Läs mer »

Anna Karin Eriksson

Anna Karin berättar om vilken behandling som hjälpt och vilka strategier hon har idag för att må så bra som möjligt och njuta av livet som är här och nu. Nu längtar hon efter att komma ut och arbeta igen. Anna Karin växte upp utanför Stockholm som ett ängsligt barn som mådde som bäst innan… Läs mer »

Matilda Johansson

Matilda har många olika erfarenheter att dela med sig av. Hur är det tillexempel att få ADHD-diagnos i vuxen ålder? Vi får höra Matilda berätta om hur det är att ha en pappa som är alkoholist och att vara medberoende redan som barn. Och varför fångades Matilda inte upp tidigare?  Hon sökte hjälp genom hela… Läs mer »

Bengt Westling

Bengt Westling

Bengt Westling är född och uppvuxen i Luleå och föreläser om ADHD och Dyslexi. Vi får följa hans resa om hur det var att få sin diagnos vid 55 års ålder. Idag lever Bengt ett meningsfullt liv med brinnande engagemang att hjälpa andra och prata om psykisk ohälsa. Missförstådd och tappade självkänslan Problemen började i… Läs mer »

Momma Merzi

Momma Merzis

Under Momma Merzis föreläsning får vi följa med på en resa från hans uppväxt i ett invandrartätt område där familjen kämpar för att få mat på bordet. Hur han väljer den kriminella banan med droger och har suicidtankar när livet inte blev som han tänkt. Att gå från att inte ha en tilltro till samhället… Läs mer »

Marianne Jonsson

Marianne Jonsson är seniorambassadör och föreläser om sitt liv som anhörig och mamma till ett idag vuxet barn med ADHD och autism, och vilka utmaningar och glädjeämnen det har medfört.  Redan när sonen var nyfödd märkte Marianne att hon hade ett barn med mycket vilja. Under hans uppväxt ställdes de inför många utmaningar utan att egentligen få någon förklaring på varför… Läs mer »

Ann Wirsén Meurling

Ann Wirsén Meurling berättar om sin uppväxt som ”duktig flicka” där hon ändå alltid känt sig annorlunda, och aldrig jämngammal med sig själv. Mycket begåvad, men slarvig och lat, var ett vanligt omdöme under skoltiden. En lyckad akademisk karriär med två doktorsavhandlingar och ett framgångsrikt yrkesliv slutade i en utmattningsdepression 2013, och det var inte… Läs mer »

Hanna Hildeman

Det är med humor och självdistans som Hanna Hildeman tar dig med på sin berg-och-dalbana i berättelsen om sin krokiga väg ur självdestruktivitet. Du får mer än gärna skratta.  Hanna växte upp i en inskränkt, snobbtät medelklasshåla, i en utifrån sett problemfri kärnfamilj. I skolan var Hanna “duktig” (förutom i det sociala samspelet) och hemma… Läs mer »

Raghad

Raghad föreläser om hur det är att leva med en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (NPF) men också om hur det är att vara förälder till barn med en NPF-diagnos. Under Raghads föreläsning får vi höra om kulturella skillnader i synen på NPF som Raghad upplevt och vilka strategier hon utvecklat för att få sin vardag att gå… Läs mer »