Hej Mini, vem är du?
Hej, jag är en ickebinär musiker, föreningsnörd och växtentusiast från Norrköping, bosatt sedan 10 år söder om söder i Stockholm med min queera storfamilj. Uppskattar en riktigt god fika, att fota tjusiga landskap och stunderna då jag helt fastnar i en riktigt bra bok.

Vad lockade dig med Hjärnkoll?
Som person med både egen erfarenhet av psykisk ohälsa och som anhörig dras jag till sammanhang där det jobbas brett med frågorna, speciellt då det sker av och för målgruppen.

Vad har du gjort tidigare som du ser att du har nytta av i nya jobbet som kommunikatör för Riksförbundet Hjärnkolls suicidpreventiva projekt Vi pratar om livet – män 70+?
Dels har jag jobbat och varit aktiv i många ideella organisationer, och dels är jag utbildad journalist. Har använt normkritik på olika sätt genom livet och inspirerats av många i min närhet med stor kunskap om makt- och diskrimineringsfrågor. Sen har jag också skapat grafiskt material till bland annat en lokal medlemsdriven idrottsförening och en folkhögskola.

Finns det något i arbetet med att minska psykisk ohälsa bland äldre män som du brinner lite extra för?
Utifrån ett feministiskt perspektiv tycker jag det är superviktigt att synliggöra och bryta de patriarkala strukturer som skapar svårigheter för framförallt män att identifiera och uttrycka känslor. Alla har rätt att må bra, ha kontakt med sina känslor och besitta verktyg för att ta hand om sin egen och andras psykiska hälsa. Ojämlikhet drabbar alla men på väldigt olika sätt, så jag tror det är viktigt att identifiera roten för att kunna angripa problematiken från flera håll.

Vad hoppas du på att bidra med under din tid på Hjärnkoll?
Jag gillar att jobba kreativt med text, layout och bild, och är en allmänt påhittig person, så det hoppas jag kunna bidra med! Har också en tendens att peta in hbtq-perspektiv där jag rör mig, och tycker det är superviktigt med en lugn och mysig arbetsmiljö, så det vill jag gärna verka för att skapa tillsammans med kollegorna.