Under Sandra Bäckmans föreläsning får vi ta del av hur en dysfunktionell barndom kan påverka ett barn. Hon berättar om hur det är att vara 10 år och inte vill leva samt om hur en depression kan bli kronisk. Hur man orkar att hålla ihop ett stabilt familjeliv när det känns tungt, och om att orka fortsätta se livet positivt och kämpa på även när världen känns alldeles grå.

Sandra växte upp med två kulturer med en mamma från Sri Lanka och en svensk pappa. Lillgammal som hon alltid varit fick hon tidigt stötta och vara den vuxna när hennes mamma själv mådde dåligt. Sandra var länge missförstådd då hon ansågs vara ett blygt, mörkt och elakt barn, när hon i själva verket hade en högkänslig personlighet och bara sökte efter kärlek, trygghet och någon som förstod. Som 20-åring utvecklade hon även kronisk värk som ingen visste vad det berodde på, och det skulle dröja 15 år innan det till sist diagnostiserades som fibromyalgi.

Genom tron hittade hon strategier

Efter 30 år av kontinuerlig kontakt med psykiatrin, så kom det som skulle bli hennes vändpunkt från oväntat håll. Hon mötte sin blivande man som hjälpte henne inse att det inte är hon som är annorlunda, utan att det var hennes liv som har varit dysfunktionellt. Hon som alltid varit troende hittade genom tron strategier för att hjälpa sig själv vidare. Efter 30 år så fann hon även den rätta läkaren och med makens stöttning så fick hon äntligen ett namn på sin depression.

I dag bor Sandra i en lugn miljö i skogen med sin man och två barn. Efter att i 21 år arbetat som undersköterska så har Sandra nu sagt upp sig. Hon som alltid hjälpt alla andra, har insett att hon behöver fokusera på sig själv. I dag läser hon olika kurser för att hon tycker det är kul och spännande och inte för att vidareutveckla sig inom sitt yrke, men hoppas på att i framtiden kunna utbilda sig till livscoach. Hon har även en blogg där hon skriver om sina erfarenheter av att vara multisjuk.

I sin föreläsning berättar Sandra om sin väg genom en jobbig barndom och hur hon trodde kärlek innebar att bli bortkastad och bortglömd. Om vägen från ett liv där döden alltid var närvarande, till att möta någon som förstår en, få rätt stöd och inse att livet är värt att kämpa för.

https://www.sandifighter.se

http://instagram.com/sandifighter.se

https://www.facebook.com/sandifighter