Lora befann sig på andra sidan jorden, i Australien, när alla började uppföra sig konstigt och prata illa om henne. Efter ett tag förstod Lora att hon filmades varje timme på dygnet och att hennes liv var ett tv-program. För att komma undan flydde Lora hem till Sverige men ganska snart började det om även här. Till slut såg Lora ingen annan utväg än att ta sitt liv.

Lora är född i Värmland och har sedan tidig ålder flyttat runt hela sitt liv. Förutom att hon flytt geografiskt hela livet har hon även flytt från sig själv och sina trauman in i droger och arbete. Hon har begravt sig i studier, arbete och träning, vid sidan av sitt dubbelliv med drogerna.

Så småningom ledde detta till, förutom den grundläggande ångesten och konstanta rastlösheten, att en psykossjukdom utlöstes hos Lora.

En fängslande berättelse utan dess like

Efter flera psykotiska perioder med efterföljande suicidförsök blev Lora till sist beviljad drogterapi i Varberg, och då kom också kom vändpunkten. Drogterapin kombinerades med arbetsträning, vilket var helt rätt för henne och sakta hittade hon tillbaka till ett fungerande liv.

Idag jobbar Lora som Hjärnkollsambassadör och föreläser om sin resa genom livet. Hon är även småbarnsmamma och lever ett vanligt småbarnsliv i Varbergs kommun på västkusten, eller som hon kallar det, bästkusten.

Om ni bokar Lora får ni vara beredda en fängslande berättelse utan dess like, som kommer leda till många tårar men också förhoppningsvis också många skratt. Hon säger själv att hennes önskan är att människor ska gå därifrån med vetskapen att inte ens de mest hopplösa fall är just det och att även det som verkar som mest omöjligt kan bli möjligt!

Lyssnartips: Verkligheten i P3 – “Mitt liv på TV”