Genom de mörkaste perioderna i sitt liv fann hon en styrka hon inte visste att hon hade. Denna föreläsning tar er med på hennes resa från botten av anorexi till att bli frisk och fri. Följ med när Elsa delar sin historia, från inskrivningen på BUP heldygnsvård till ett nytt liv fyllt av hopp och framtidstro.

”Ätstörningen var för mig något helt annat än en rädsla för att bli tjock.” 

Elsa berättar öppet och ärligt om hur ätstörningen tog över hennes liv och identitet vid 13 års ålder. En livsomvälvande sjukdom som gjorde att hela familjen blev indragen i en kamp för Elsas liv. Vården erbjöd många olika vårdformer samt läkemedel och det blev flertalet resor till andra regioner för specialistvård.

Efter år av ångest, ritualer och ett mycket strikt förhållande till mat och träning lyckades Elsa tillsammans med sin familj och vården ta kål på sjukdomen. ”Ätstörningsmonstret” som Elsa kallar det, fick inte längre existera. Elsa tog tillbaka kontrollen över sitt liv och valde sedan att utbilda sig till läkare för att kunna hjälpa andra. Välkommen till en gripande och hoppingivande föreläsning som berör.