David Rhodin berättar om hur det är för honom att leva med generaliserad ångest och hans erfarenheter och bemötande inom vården. Han talar även om hur det är att vara asexuell och överleva i en sexuell värld.

Med konstant oro över både stora och små saker och en tankevärld som gjorde allt den kunde för att sätta käppar i hjulen har David kämpat med både ångest, stress, utanförskap och utmattning.

Davids generaliserade ångest har genomsyrat alla delar av hans liv och har gjort både arbete, skola och privatliv betydligt svårare än det hade behövt vara. Detta tillsammans med mobbning och utanförskap har gjort att han haft mycket känslor som inte har bearbetats och därför ofta har haft negativ inverkan på hans liv.

”Tankarna finns kvar men är lättare att hantera”

Vändningen för David kom dels när han fick diagnosen GAD och då kunde börja identifiera sina tankar som felaktiga och mer aktivt ta kontroll över dem. Då GAD är det i hans historia som tveklöst påverkat honom mest så betydde detta mycket och även om tankarna finns kvar blir de lättare att hantera ju mer han jobbar med dessa.

Numera arbetar David med barn och ungdomar som idrottsledare inom föreningslivet. Ett yrke som för honom ger stor frihet att anpassa arbetet efter sina behov och leva ett rikt liv trots sina hinder.

David berättar en väldigt öppen och hoppfull historia om att ta sig över mentala hinder och att övervinna sina egna tankar. Samt ger han en inblick i hur det kan se ut i huvudet på någon med generaliserad ångest.

David kan föreläsa på både svenska och engelska.